(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Nick is begonnen aan zijn eerste kweekronde en heeft het meteen goed aangepakt: 32 sativa dominante Haze planten in een grote kweektent met 1400 Watt aan ledlicht. Zoals te verwachten liep hij al tegen de nodige problemen aan maar de meeste daarvan zijn opgelost. Nu alleen nog van die gele bladeren en rode stelen zien af te komen. Met een beetje hulp van onze kweeknerd Lieve Muna lukt dat vast wel…

 

Naam
Nick
Onderwerp
Gele schutbladeren en rode steeltjes…
Bericht
Hi Muna! Ik heb voor het eerst 32 Haze plantjes in een tent 😅
Moet nog 6 weken volgens mijn agenda, maar ik begin nu al gele bladeren te krijgen en rode steeltjes.
Ik heb de eerste paar weken voedingswater met een te hoge pH-waarde toegevoegd, daar mijn kraan water 8,1 is en ik waarschijnlijk te voorzichtig was met voeding en het maar ietsjes zakte naar 7,4. Dit weet ik omdat ik net drie weken pas een degelijke meter heb 😢

Inmiddels meet ik alles goed en geef op dit moment water en voeding met een pH van 6,7 wisselend pH 5,9. De EC-waarde heb ik sinds vandaag naar 1,9 – 2,3 gebracht.
Ik heb de varenrouwmug gehad en daar tegen nematodes geplaatst. Ook heb ik meeldauw gehad doordat ik stekken heb gekocht. Verder nog witte vlieg gehad en luis, waar ik allemaal gelukkig op tijd bij was.

Ik heb hangen: 1400 Watt LED Quantum Board Samsung, 2 zacht draaiende fans boven de planten en 2 stuks boven op de lamp. De planten bewegen minimaal. Afzuiger 800m2, tent is 120 bij 240 bij 200. Ik gebruik Canna Pro + grond.
Het enige wat ik nu niet heb is Cannazym en Rhizotonic, zou dit het probleem zijn van de rode steeltjes? En gele bladeren? Of doen zich andere problemen voor?

Ik hoop dat je mij kan helpen en dat ik niet te laat ben 🥴

Groet, Nick

Bijlagen

Eerste keer Haze planten

Hoi Nick, bedankt voor je vragen en de twee foto’s. Ik ben onder de indruk van je setup en het aantal planten dat je voor je eerste kweek hebt genomen. Als je het doet moet je het goed doen heb je gedacht, of niet? In ieder geval lijkt me niet zo veel mis met je kweektent en de rest van je setup. Ik ga er dan even vanuit dat de kweektent in een goed geventileerde ruimte staat, of dat de planten in ieder geval niet steeds dezelfde lucht terug krijgen.

Je hebt het jezelf ook niet heel makkelijk gemaakt, door meteen een Haze te kiezen. Maar goed, gezien alle problemen is dat ook wel gebleken. Positief is dat je planten allemaal bloeien, en dat de tent mooi vol staat; volgens mij is het nog wel te redden allemaal. Het is hierbij een voordeel dat je de wietplanten in potten van textiel hebt staan, want volgens mij staan ze te nat maar daarover straks meer.

Eerst even over de pH-waarde en de EC-waarde. Je schrijft dat je de pH nu tussen afwisselend op 5,9 en 6,7 hebt en de EC-waarde naar 1,9 -2,3 hebt gebracht. Wietplanten houden echter enorm van stabiliteit. Probeer daarom de pH-waarde niet af te wisselen maar zoveel mogelijk stabiel te houden, liefst rond de 6,5. Qua EC-waarde zal het wel goed zijn, aangezien je die nu pas naar 1,9 – 2,3 hebt gebracht. Ik zie verder ook geen tekens van voedings-overschotten maar let wel op dat je niet te veel geeft. Haze bloeit vrij lang en heeft doorgaans een lagere EC-behoefte dan indica’s.

Gele bladeren met rode stelen?

Dan over naar het probleem van vandaag: gele schutbladeren en rode stelen. Het ligt niet aan een gebrek aan Cannazym en ook niet aan een tekort aan Rhizotonic. Beide producten zijn aanvullende producten die je in principe niet nodig hebt om gezonde wietplanten te kweken. Cannazym breekt dode wortelresten af en Rhizotonic is een wortelstimulator. Mooie aanvullingen op je basisvoeding maar absoluut niet noodzakelijk en ook niet de oorzaak van de vergeling en de rode steeltjes.

Wat de rode stelen wel veroorzaakt is een tekort aan magnesium, maar wacht nog even met het kopen van CalMag. Het tekort aan magnesium wordt naar mijn mening namelijk veroorzaakt door een teveel aan water. Zoals ik eerder al zei staan je wietplanten wat te nat. Misschien heb je wat te veel water moeten gebruiken voor de nematoden of gewoon per ongeluk te veel gegeven. In ieder geval is aan de bladeren te zien dat die bijna allemaal naar beneden krullen, en dat is een duidelijk teken van een te natte aarde.

Door de natte bodem krijgen de wortels niet genoeg zuurstof, en kunnen ze sommige mineralen, waaronder magnesium niet goed opnemen. De vergeling is waarschijnlijk ook een gevolg van de natte aarde. Probeer daarom om wat minder water te geven, en let erop dat het water dat bij de ene plant onder uit de pot loopt, niet door andere planten wordt opgezogen. Als de waterhuishouding in orde is, horen de bladeren ook weer schuin omhoog te staan.

Succes met deze Haze planten Nick, je volgende kweek verloopt vast soepeler!

-xxx- Muna

(advertenties)