(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Je eigen wiet kweken kán niet goedkoper dan buiten. Je hoeft geen kosten te maken voor een kweektent, en lampen, filters en afzuigers zijn ook overbodig. De zon gaat letterlijk voor niets op en de politie kan je niet beschuldigen van ‘grootschalige hennepteelt’ of ‘ondermijning’. Een paar goede wietzaden zijn alles wat je nodig hebt.

De grootste investering van een kweek in de buitenlucht zijn wietzaden; deze moeten in de eerste plaats natuurlijk goed zijn. Seed Stockers is een zadenbedrijf die hun prijzen laag houdt door de kosten te drukken. Gevestigd in Barcelona, kunnen ze kwalitatief goede genetica leveren voor een veel lagere prijs.

Autoflowers of fems

Voor wat betreft wietzaden om buiten te kweken heb je grofweg twee keuzes: je kunt autoflower wietplanten kweken of traditionele gefeminiseerde wietplanten. Autoflower wietplanten doen in Nederland ongeveer 13 weken om van zaad tot oogstbare plant te komen. Gefeminiseerde fotoperiode wietplanten bloeien op basis van het aantal lichte uren per dag en kunnen wel vijf maanden leven voor je ze kunt oogsten.

Als je elk jaar tegen schimmelproblemen aanloopt dan zijn autoflower wietzaden een goede keus. Autoflower kwekers kunnen vaak al in augustus oogsten, wanneer de zomer nog volop bezig is.

Autoflower wietplanten kweken in Nederland

Autoflowers hebben twee grote voordelen, ze bloeien vanzelf en blijven redelijk laag. Meestal worden ze niet veel hoger dan een meter, waardoor ze redelijk discreet zijn. Je kunt ze op je balkon of in de tuin gemakkelijk verbergen. Autoflower wietplanten zijn eenvoudig te kweken, of je nu op het platteland woont of in de stad. Als het weer meewerkt en de omstandigheden goed zijn, kun je van een autoflower wietplant tussen de 50 en 100 gram wiet oogsten. Een hoop waar voor een wietzaadje van ongeveer 4 euro.

Alle autoflower wietsoorten van Seed Stockers kunnen buiten gekweekt worden. Laat de zaden voor het beste resultaat binnen ontkiemen en twee weken voorgroeien. Start je kweek halverwege mei of begin juni, wanneer het buiten warm en zonnig is. Oogsten kun je dan in augustus. Heb je een kas of tunnelkas dan kun je je wietplanten tegen het slechte weer beschermen voor nóg betere resultaten.

Autoflowers kweken in een kas

Sommige kwekers weten met behulp van autoflowers in hun kassen meerdere keren per zomer te oogsten. Ze beginnen vroeg in het voorjaar binnen, en plaatsen ze na drie weken in de kas. Professionele kaskwekers weten dat een kasverwarming de planten sneller laat groeien en een beter eindresultaat oplevert. De tweede ronde autoflowers krijgt binnen onder kunstlicht een snelle start en gaat direct na de oogst van de eerste lichting de kas in.

Je hoeft autoflowers niet binnenshuis te laten voorgroeien maar het is een goede manier om de tere jonge plantjes te beschermen en ze een goede start te geven. BCN Critical XXL Autoflower is gemakkelijk buiten te kweken en is een wietsoort met een enorme opbrengst.

Buiten kweken met gefeminiseerde wietzaden

Gefeminiseerde fotoperiode wietplanten leveren doorgaans grotere wietplanten en meer wiet op. Maar ze groeien ook langer en zijn pas aan het einde van september of begin oktober klaar voor de oogst. Gefeminiseerde fotoperiode wietplanten worden ook veel groter dan autoflowers. Onder goede omstandigheden kunnen ze wel drie tot vier meter hoog worden. Een paar aan te raden wietsoorten van Seed Stockers zijn BCN Critical XXL Feminized en BCN Critical XXL Fast feminized. Die laatstgenoemde wietsoort heeft recessieve autoflower genen waardoor ze een aantal weken eerder geoogst kan worden.

(advertentie)