(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

De wietplanten staan bij Jimi gewoon in het raamkozijn te bloeien. En aangezien dat best goed gaat, werden de dames verwend met extra plantenvoeding. Nóg een dosis voeding later begonnen bladeren te verdorren. Jimi stopte natuurlijk meteen met de extra voeding maar help je zo’n plant er weer bovenop? Muna?

Wanneer wietplanten teveel voeding krijgen, kunnen de bladeren daardoor verbranden. Lichte overschotten zorgen voor kleine vergeelde en verdorde bladpuntjes en zijn niet zo’n probleem. Wanneer hele bladeren echter verdorren zorgt dat ervoor dat je bladeren verliest. Deze bladeren kunnen nu geen licht meer opnemen waardoor de opbrengst in het geding komt. Jimi stuurde me er van de week de volgende mail over.

Onderwerp: Bladproblemen


Bericht: Beste Muna, ik heb thuis een aantal planten staan van ongeveer 4 maanden oud. Ze staat nu al een paar weken flink in bloei maar het schiet niet helemaal op. Sinds anderhalve week krullen/verbranden de schutbladeren. Ik had ze de week voordien voeding toegediend maar iets te snel erna heb ik ze weer voeding gegeven en toen dit probleem ontdekt. Eigen schuld dikke bult dus. maar nu zijn we een goeie week verder (zonder voeding weliswaar) en het probleem blijft zich nog steeds voor doen. De toppen zien er wel redelijk gezond uit maar ik ben natuurlijk helemaal niet meer zeker… Groet, Jimi

Bijlage:

Voedingsoverschot

Hoi Jimi, mooie planten daar voor het raam! Zo zie je maar weer, ook voor het raam kun je uitstekend wiet kweken in de zomer. Maar goed, je hebt een probleempje. Waarschijnlijk ging het de hele zomer goed en waren de bladeren mooi groen. En net nu ze lekker staan te bloeien krijg je dit.

Nou ja, het overkomt de besten moet je maar denken. Bladproblemen door teveel plantenvoeding is een van de meest voorkomende kweekproblemen. Ik ben het trouwens met je eens dat dit waarschijnlijk aan de voeding ligt, zoals je wellicht al had begrepen. Ik neem aan dat je plantenvoeding voor cannabisplanten hebt gebruikt, anders zou het ook nog verkeerde voeding kunnen zijn.

Op zich is het niet zo moeilijk om het probleem te stoppen, alleen moet ik je wel waarschuwen want de bladeren die nu verbrand zijn, zullen niet meer groen worden. Haal de bruine bladvingers dus gerust weg, ze zien er treurig uit en nemen alleen maar licht weg.

Spoelen

De reden dat het probleem blijft, of misschien zelfs wat erger wordt, is omdat de grond na de twee maaltijden nog steeds te veel voeding bevat. Dat moet je eruit zien te spoelen met water maar doe dat alleen als het probleem erger wordt. Wanneer de verdorde plekken niet groter worden maar stabiel blijven, kun je beter gewoon voorlopig even geen voeding geven.

Als wel gaat spoelen en je een pH-meter hebt, zuur dan water aan tot het een pH-waarde tussen de 6,2 en 6,8 heeft. Zet de planten op een lekbak en geef flink water, ongeveer drie keer de inhoud van de pot. Laat de boel goed uitlekken en geef – pas als de aarde weer droog is – water met een lichte dosis voeding voor wietplanten. In dit geval gebruik je natuurlijk bloeivoeding.

Na het spoelen is de aarde veel te nat, en zullen de bladeren waarschijnlijk naar beneden gaan krullen. Gebruik een ventilator en richt die op de aarde om het weer snel droog te krijgen. De verwarming aanzetten kan ook helpen. Te natte aarde kan wortels namelijk verstikken, wat weer hele andere problemen zal opleveren. Na een paar dagen zouden de bladeren zich weer omhoog moeten richten en heb je de voedingsoverschotten eruit gespoeld.

Veel succes met spoelen Jimi, en een goede oogst gewenst!

-xxx- Muna

(advertenties)