(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Er is een tijd van zaaien en er is een tijd van oogsten. En hoewel autoflower wietplanten bij ieder lichtschema, vroeg of laat tot bloei zullen komen hebben ze wel degelijk een zomer- of binnenzonnetje nodig om goed te groeien en bloeien. Kan Bas van zijn AK47 Autoflower nu nog een goede oogst halen? Muna geeft tips.

Bas stuurde mijn van de week een foto van één van zijn piepjonge AK47 Autoflowers. De plantjes zijn anderhalve week oud en staan in flinke potten van 35 centimeter. Toch groeien ze Bas niet snel genoeg en dat is de reden dat hij me mailde. Want hoe krijgt hij zijn autoflowers sneller groot en hoeveel gram wiet zal hij ervan kunnen oogsten?

Onderwerp: AK47 Autoflowers


Bericht: Lieve Muna, ik ben nu 1,5 weken onderweg met mijn AK47 Autoflowers. Ze gaan goed, ik heb ze in potten van 35 cm zitten; 5 stuks. Ze staan binnen bij een raam. Is het de volgende keer een idee om ze in grotere potten te doen, want worden ze dan niet groter? En wat moet ik doen om ze nog sneller te laten gaan? Mijn tweede vraag is: hoeveel gram denkt u dat de planten per plant zullen opleveren? Groeten van Bas

Bijlage:

AK47 Autoflower voor het raam

Hallo Bas, wat een lief klein autoflower plantje zeg! Ik gok dat ze alle vijf van dit formaat zijn, en allemaal niet zo heel snel groeien in het raamkozijn op dit moment. We zitten nu inmiddels in het staartje van de zomer en de zon neemt steeds verder in kracht af. De temperatuur daalt en omdat de zon ook steeds lager aan de hemel staat, is de kleur van het zonlicht ook veel roder dan in het voorjaar.

Dit alles zorgt ervoor dat wietplanten nu véél langzamer groeien dan in het voorjaar, wanneer de zon juist in kracht toeneemt en veel meer blauw licht uitstraalt. Het blauwe licht zorgt dat bladeren groter worden en omdat de lucht in het voorjaar ook wat vochtiger is, de planten sneller groeien. In augustus nog een kweek op zonlicht starten, zal helaas niet veel opleveren, ongeacht hoe groot de pot is die je daarvoor gebruikt. Wanneer je de planten voor het raam laat staan, schat ik in dat ze niet meer dan enkele grammen zullen opleveren.

Wietplanten sneller laten groeien

Als je op een noemenswaardige oogst hoopt, dan kun je dat op dit moment van het jaar niet doen, zonder gebruik te maken van een kweeklamp. Als je het heel simpel wil houden, kun je die gewoon boven de planten voor het raam hangen. Maar dat ziet er van buiten misschien een beetje opvallend uit, en is ook niet de beste situatie.

Wietplanten krijgen in het raamkozijn meestal te weinig licht, en helemaal in jet najaar… Foto: Natalia Golubnycha, Shutterstock

Wil je deze autoflowers goed grootbrengen, dan zul je een kweektent (of kast) moeten gebruiken. Inclusief kweeklamp, ventilator en afzuiger. Ze kunnen dan samen maximaal zoveel grammen droge wiet opleveren als het wattage van de kweeklamp die je gebruikt. Let wel op dat beginnende binnenkwekers dit meestal niet de eerste keer halen. Als je een halve gram per Watt kweekt doe je het al heel goed voor een eerste keer. Maar met een 400 Watt HPS lamp bijvoorbeeld, is dat toch mooi 200 gram wiet.

Als je een kweektent wil inrichten dan raad ik je aan om dit artikel even te lezen, dan krijg je een beetje een idee van wat daar allemaal voor nodig is. Op zich is het niet moeilijk; je kunt een kweektent en alle benodigde randapparatuur daarvoor los kopen en zelf samenstellen, maar er zijn ook meer dan genoeg kant en klare samengestelde pakketten te koop. De CNNBS kweekkast is natuurlijk ook een mooie optie.

Heel veel succes met de AK47 Autoflowers Bas, laat ze niet verpieteren!

-xxx- Muna

(advertenties)