(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Ze zijn met 84 miljoen en ze zijn op weg om de grootste legale wietmarkt op de aardbol te worden: de Duitsers. Onlangs zijn honderden cannabis deskundigen gehoord door de politiek, eind dit jaar moet er een wetsvoorstel liggen voor de regulering van de recreatieve wiethandel en begin 2024 zou dan de eerste legale wiettop verkocht moeten worden. En dat biedt natuurlijk ook kansen voor ondernemers!

Duitsland streeft Canada voorbij

Nu nog is Canada de grootste legale wietmarkt op de wereld met 38 miljoen inwoners. Al zijn er inmiddels wel veel meer Amerikanen die terecht kunnen voor legale wiet in dispensaries in 18 staten, maar landelijk (federaal) gezien geldt in de VS nog altijd een cannabisverbod dus kunnen we dat land niet officieel niet meerekenen.

Uruguay, dat als eerste op de wereld in 2013 besloot recreatieve wiet uit het strafrecht te halen, telt slechts 3,5 miljoen inwoners. Om over Malta, dat als eerste EU-lidstaat eind vorig jaar wiet bevrijdde maar te zwijgen, daar leven minder mensen dan in Rotterdam. Duitsland wordt dus vanaf volgend jaar – als de industrie opstart – ’s werelds grootste legale cannabismarkt.

Legalisering wiet biedt zakelijke kansen in Duitsland

De nieuwszender DW, een Duitse publieke omroep die Engelstalige uitzendingen maakt, blikt vast vooruit op dit historische moment en laat in een 2:40 minuten durende reportage zien waarom slimme zakenlieden gretig kijken naar Duitsland. Dat heeft natuurlijk alles van doen met het feit dat Duitsland de grootste economie van Europa is en de vierde van de hele wereld. ‘Cannabis rush in Germany’, wie had dat ooit kunnen denken…

(advertentie)