(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Normaal gesproken denk je dat legalisering van wiet juist goed is om de illegale, zwarte drugsmarkt te elimineren. Sterker nog, het is vaak de eerste reden die genoemd wordt als politici of activisten het idee van legalisering opperen.

En op heel veel fronten werkt legalisering natuurlijk ook prima, denk aan de dalende criminaliteitscijfers, minder druk op jet juridische systeem en extra belastinginkomsten bijvoorbeeld. Maar vreemd genoeg constateert men in Colorado na 5 jaar legale wiet ook een ander verschijnsel: de zwarte markt bloeit er weer volop!

‘Colorado is een toevluchtsoord voor de illegale wiettelers geworden, als ook voor de verkoop en export. En dat roept vragen op over hoe legalisering leidt tot onvoorziene consequenties.’ Aldus de maker van deze nieuwsreportage, John Ferrugia van Rocky Mountain PBS.

Wellicht dat wij er hier in Nederland dan toch ons voordeel mee kunnen doen dat we zoveel later pas aan die legalisering van cannabis beginnen, simpelweg door te leren van de fouten van de dappere voorlopers…

(advertenties)