(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Net voordat de feestmaand losbarst dropt Veiligheidsregio Twente – een samenwerkingsverband tussen 14 gemeenten en de hulpdiensten – een video over de gigantische gevaren die brave burgers lopen door duivelse wiettelers. Blijkbaar is er tijd en belastinggeld genoeg daar in Twente, want als we ooit een overbodig en vals voorlichtingsfilmpje met wiet in de hoofdrol hebben gezien, is het dit wel.

Kwestie van prioriteiten stellen

Je kan geen dag de kranten lezen of tv-kijken zonder dat je ergens een politiebobo steen en been hoort klagen over enorme werkdruk, gigantisch personeelstekort en te lage beloningen. Helaas hoor je nou werkelijk NOOIT een politiefunctionaris zeggen dat we cannabis zouden moeten legaliseren, zodat er zomaar ineens ongeveer 50 procent (!) van de diensturen VRIJKOMT voor de echte misdaadbestrijding.

Nee, Nederlandse politiemensen blinken uit in het Befehl ist Befehl-principe, ofwel domweg uitvoeren wat je van hogerhand wordt opgelegd zonder zelf je hersens te gebruiken. En dat betekent dat een groot deel van de (blijkbaar) zo schaarse politiecapaciteit dag in dag uit wordt besteed aan het opsporen van wietplantjes en al die duivelse Nederlanders die erin handelen, ze kweken of godbetert als medicijn durven te gebruiken.

Dat dezelfde brave burger die zo bang wordt gemaakt met staatspropaganda over ‘levensgevaarlijke hennepkwekerijen’ liever zou zien dat de politie eens ontsnapte TBS’ers, verkrachters, overvallers en cybercriminelen in de kraag vat, wil er niet in bij de dienders.

Veiligheidsregio Twente maakt filmpje over wietteelt

Fraai staaltje van bovenstaande bullshit is de voorlichtingsvideo die de Veiligheidsregio Twente op maandag 3 december wereldkundig maakte. Tuurlijk; er liggen wel eens wat weggegooide vuilniszakken potgrond in de natuur, het stinkt wel eens in een woonwijk en er zal vast wel eens een schimmeltje groeien met dank aan de wiettelende buren…

Maar gezien alle échte ellende in de wereld – waartoe Twente ook behoort voor zover wij weten – en het voortdurende geklaag van politie en justitie in de media, kunnen wij toch niet ander oordelen over dit animatiefilmpje dan met een welgemeende 

Twee minuten die je nooit meer vergeet

Oké, meer dan genoeg woorden vuilgemaakt aan iets dat je beter gewoon even met eigen ogen kunt zien – liefst 91 mensen gingen je op YouTube al voor:

Oh ja, mede namens de Veiligheidsregio Twente wensen we jullie natuurlijk wel allemaal Fijne Feestdagen!

(advertenties)