(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Snel door dribbelen naar voetbalvereniging De Paasberg in Arnhem. Wie tijdens de donkere dagen voor kerst hun website bezoekt, krijgt eerst een pop-up te zien met allerlei teksten over met name… cannabis! Een citaat van het bestuur om alvast in de stemming te komen: “Daarom zal er vanaf heden een zero tolerant beleid worden ingevoerd op het roken en het draaien van “JOINT’S” op het terrein van SV de Paasberg.”

Zero tolerant

Haha, een ‘zero tolerant beleid’, die kenden we nog niet maar het is wel een fijne mash-up van onze en de Engelse taal. Maar wat is er in vredesnaam aan de hand in Arnhem bij amateurvereniging De Paasberg?

Nou, het schijnt dat de leden van de voetbalclub graag een joint opsteken als ze aan het… *ahum … sporten zijn (geweest). Bovendien wordt het eerste elftal ook nog eens gesponsord door een… coffeeshop, te weten De Walm.

Ook over ‘normale sigaretten’, alcohol en scheldwoorden (“u weet zelf wel welke”) heeft het bestuur van De Paasberg een hartig woordje te wisselen met de clubleden.

Derhalve geven wij van CNNBS zonder verder dralen het woord aan het geachte bestuur:

‘Geachte leden, donateurs en vrienden van SV de Paasberg’

‘Geen coffeeshop’

Legendarische woorden inderdaad, met als hoogtepunt toch wel de zinsnede: “wij zijn een sportvereniging en geen coffeeshop”.

Echter, ergens eerder in de geschiedschrijving moet er met de communicatie op deze voetclub toch al iets min of meer mis zijn gegaan als je het ons heel eerlijk vraagt…

[openingsfoto:  3Dalia/Shutterstock]
(advertentie)