(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Opnieuw een originele oorzaak voor het falen van wietmensen, nadat we vorige week al konden melden dat een peuter op de kinderopvang haar mondje voorbijpraatte over papa’s groene zolderhobby. Dit keer een politieagent die op zondagochtend terwijl hij aan het voetballen is de welbekende ‘penetrante hennepgeur’ opsnuift…

Standdaarbuiten

We duiken ruim een jaar terug in de tijd en belanden op een zondagochtend in september op de voetbalvelden van SVC in Standdaarbuiten. Eerst eens kijken wat Wikipedia ons kan vertellen over deze plaats met de ietwat aparte naam. Welnu: ‘De plaats Standdaarbuiten in de Nederlandse provincie Noord-Brabant bestaat sinds 1529. Standdaarbuiten ligt tussen Fijnaart en Oudenbosch. Standdaarbuiten is een agrarisch kerkdorp, waar vlas een belangrijke bestaansbron was.’

Aha, vlas. Als dat niet een neefje is van hennep…

De neus van de voetballende politieman scoort

Hoe dan ook, de smeris was dus aan het ballen op zondagochtend en dat betekent dat hij formeel geen dienst had. Maar ja, hij kan moeilijk zijn neus afschroeven als ie moet spelen en dus sloeg dat orgaan spontaan alarm op het moment dat de verfijnde odeur van wiet tot hem doordrong.

Na de wedstrijd besloot de agent zijn fok alsnog te volgen en kwam zodoende uit bij een woning op de Dokter Poelsstraat. Blijkbaar had deze politieagent eerder met het wietbijltje gehakt, want hij schakelde het energiebedrijf in om te bevestigen dat er hier iets niet in de haak was.

En verdomd, 10 dagen later stonden de agent en zijn blauwe vriendjes opnieuw voor de inmiddels als ‘fout’ bestempelde woning!

Onderschat nooit de neus van een politieagent, zelfs niet als die buiten dienst is…

Amsterdammer past op kilo’s wiet en hasj

Dit keer dribbelde onze voetballende war on drugs-held naar binnen, om daar 91 kilo cannabis aan te treffen, onderverdeeld in 71 kilo hasj en 20 kilo toppen en gruis. Geschatte straatwaarde driekwart miljoen euro.

“Niet een enorme klapper, maar toch een mooie vangst”, oordeelt dagblad BN De Stem  en zij kunnen het weten want middenin de wietschuur van Europa en zo.

Behalve de wiet en hasj vond de politie ook een verdwaalde Amsterdammer in dit huis in west-Brabant. Bleek er trouwens al een jaar te zitten. Die vreemde vogel werd uiteraard subiet opgepakt en stond deze week terecht voor de partij cannabis in ‘zijn huis’.

Wazig verhaal

“Ik hoefde alleen een oogje in het zeil te houden en de boel leefbaar houden. Ik heb zelf niks met die drugs gedaan”, luidde de even eenvoudige als ongeloofwaardige verklaring van de Mokumer. BN De Stem rept zelfs van een ‘wazig verhaal’ en rechters die ‘hun ongeloof niet meer verborgen hielden’.

Om een lang wazig verhaal kort te maken. Voor 91 kilo wiet en hasj ofwel ‘medeplichtigheid aan drugshandel en witwassen’ zoals de aanklacht officieel luidt, eist het OM als straf: 240 uur werkstraf + een voorwaardelijke celstraf van 6 maanden. Een week voor kerst velt de rechter zijn oordeel…

[foto:  Anton Watman/Shutterstock]
(advertenties)