(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Check! dit prachtige huis is gemaakt van hennep en voorziet zijn bewoners van alle basisbehoeften die ze nodig hebben zoals water, stroom en zelfs eten! Het huis zorgt dus goed voor de bewoners in plaats van andersom. Doe ons ook zo’n huis! 

Het hennephuis heeft een koepelvorm, dat is namelijk de meest stevige vorm die we kennen. Denk maar aan een iglo, die hebben ook om deze reden een koepelvorm.

De muren van het hennephuis zijn gemaakt van HempCrete, een soort stenen die gemaakt worden van vezelhennep. HempCrete isoleert enorm goed en is ook goed bestand tegen vuur. Bovendien is HempCrete een ademend materiaal. Het kan eeuwenlang mee als het op de juiste manier wordt gebruikt en onderhouden.

De zonnepanelen die in de ramen van het hennephuis verwerkt zitten zorgen voor de stroomvoorziening van het huis. Deze speciale ramen zijn trouwens ook gemaakt van hennep. Hennep plastic om precies te zijn.

Het groene dak van het huis werkt als een waterfilter dat regenwater reinigt waardoor het voor de nodige watervoorziening voor de bewoners zorgt. Wij van de RollingStoned zien al een mooie vinex wijk vol met hennephuizen voor ons.

(advertentie)