(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Zijn toppen worden langzaamaan dikker, maar in dit stadium van de kweek vooral steeds plakkeriger door de komst van een heleboel heerlijk ruikende trichomen. Het was reden voor Dokter Groen om er maar eens een microscoop bij te pakken om de boel van heel dichtbij te laten zien. Kweekupdate vanuit de RollingStoned G-Kit.

Mijn planten hadden al een paar dagen niets te drinken gehad toen ik vandaag de deuren van mijn kweekkast opende. Een indringende geur komt je tegemoet, bijna zoals de hitte van een oven wanneer je een zojuist gebakken spacecake eruit haalt. De Atomical Haze heeft duidelijk een heel sterke citrusgeur wanneer je na het werken ermee even aan je vingers ruikt. Ik weet zeker dat dit een heel lekkere haze gaat worden, maar het zal nog wel even duren voor de Haze klaar is voor de oogst, de soort heeft een bloeifase van zo’n 7 weken en hoewel mijn planten er nu zes hebben opzitten zijn ze voorlopig nog niet klaar. Kweken met led duurt nu eenmaal wat langer dan onder HPS.

Mandarijnen en citroenen

De Durga Mata II CBD doet me qua geur meer aan een Tangie kruising denken. De buds hebben een duidelijk herkenbare mandarijnen- slash kushgeur die me wel kan bekoren. Ik ben gek op fruitig smakende en sterk geurende wietsoorten, dus volgens mij zit ik met deze twee soorten wel goed. Ik heb vorige week trouwens wat topjes van Barney mogen proeven, de CBD Chronic van Serious Seeds. Ik vond de wiet superlekker smaken in een puur jointje en het effect is subliem wanneer je nog dingen te doen hebt. Je wordt mild stoned maar blijft actief en wordt er absoluut niet slaperig van. CBD wiet is eigenlijk zo’n soort wiet waar je vroeger van droomde, eentje die je de hele dag door kunt blijven roken.

Snoeien en trichomen

Ik dwaal af, terug naar de planten in mijn kast. De kast staat behoorlijk vol zoals jullie weten, en het ledlicht heeft ervoor gezorgd dat een aantal bladeren licht begonnen te verdorren. Deze bladeren heb ik daarom vandaag van de planten gehaald. Ik had van sommige bladeren niet het idee dat ze nog veel goeds voor de planten konden doen. Door deze te verwijderen komt er meer licht tussen de planten en kan de lucht ook makkelijker langs de toppen stromen.

Omdat de dames in de kast toe waren aan een drinkbeurt, gaf ik ze per stuk een liter water te drinken. Vanaf nu doe ik daar steeds Eco Finale bij, een biologische voeding van Bioquant voor de laatste fase van de levenscyclus van wietplanten. In deze voeding zit wat meer fosfor en kalium en bijna geen stikstof meer, daar hebben de dames nu toch niet meer veel van nodig aangezien ze helemaal uitgegroeid zijn. Om de planten te kunnen bewateren, de bladeren die verbrand waren eraf te kunnen knippen en wat microscoopfoto’s te kunnen maken, moesten ze uit de kast. Ik merkte dat een van de planten daarbij nu al zo topzwaar wordt dat ze haar takken niet meer zonder hulp overeind kan houden.

Nu de planten zes weken in bloei staan, en de trichomenregen volop aan de gang is, hoop ik dat de planten het ook tijd vinden om aan het aanzwellen te gaan. Dit is de voorlaatste fase van de bloei waarin de zaadzakjes of calyxen gaan opzwellen. Je merkt het snel genoeg als het gebeurd want dan worden de toppen namelijk in rap tempo dikker. Mijn planten kunnen wel een aanzwellende periode gebruiken want hoewel de kast mooi vol staat en de trichomen zegevieren, mogen de buds nog wel even wat dikker naar mijn smaak. We gaan het volgende week zien, tot dan.

(advertentie)