(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Mensen verzinnen de gekste dingen om drugswetten te omzeilen, maar wat ene ‘Corey’ uit de  staat Massachusetts op Craigslist flikte – de Amerikaanse Marktplaats zeg maar – verdient een pluim. Lege boterhamzakjes verkopen voor een hoop geld, maar die dan wel vullen met ‘gratis’ wiet!

Massachusetts ging afgelopen november over tot legalisering van recreatieve wiet – of adult use zoals de Amerikanen plegen te zeggen – als eerste staat aan de oostkust van de VS. En geloof het of niet, maar het gratis weggeven van 1 ounce cannabis aan een volwassene (21 jaar en ouder) mag volgens de nieuwe wietwet. Je mag er alleen niet voor adverteren…

Maar daar heeft ‘Corey’, trots inwoner van Massachusetts iets op bedacht: hij verkoopt lege boterhamzakken, waar ie dan als gratis cadeautje wiet in stopt!

Lege boterhamzakken te koop

Corey plaatste vervolgens een advertentie op Craigslist, veruit de grootste ‘Marktplaats-achtige’ website in de VS waarop je alles kan kopen. In de sectie ‘farm & garden services’ lezen we dit:

Yep, je ziet het goed: en lege sandwich bag voor 325 dollar. Met 27,8 gram gratis wiet erin, precies 1 ounce minus 0,2 gram vanwege ‘Massachusetts state law regarding transportation’. Maar je kan ook al een lege zak kopen voor 20 dollar…

In de toelichting op Craigslist benadrukt Corey: ‘Ik verkoop jou een lege zak. Cannabis die in die lege boterhamzak wordt geplaatst is simpelweg een legaal geschenk. Not connected in anyway, to any sale.

Maas in de nieuwe wietwet

Daarbij beroept Corey zich dus – de lijpo – op ‘Section 7’ van de sinds 1 januari 2017 geldende wietwet in Massachusetts. Daarin staat: Personal use of marijuana […] (4) giving away or otherwise transferring without remuneration up to 1 ounce of marijuana… to a person 21 years of age or older, as long as the transfer is not advertised or promoted to the public.

En Corey speelt daarnaast handig in op de beslissing van gouverneur Charlie Baker (Republikein) om pas in 2018 te beginnen met cannabis retail shops in de staat. Die vertraging zou nodig zijn om de politici genoeg tijd te geven om de cannabis regulering te regelen…

Justitie is niet blij

Zoals te verwachten reageren de autoriteiten not amused op de Craigslist advertentie voor lege boterhamzakken met gratis wietgeschenk erin. Zo noemt de openbaar aanklager in de regio, ene David Sullivan, de stunt ‘being blatantly in violation of the law’. Boos is ie, deze justitie-ambtenaar, heel boos. ‘De advertenties zijn illegaal. Het is illegaal om wiet te verkopen in Massachusetts, zelfs met het nieuwe stemadvies. Om te zeggen dat een lege zak 325 dollar kost is belachelijk.’ Hij kondigt verder aan een politie-onderzoek te starten naar deze ‘fraude’.

Go Corey, go!

Corey is er niet van onder de indruk, al past ie de post op Craigslist later wel aan naar aanleiding van de kritiek. ‘Ik adverteer geen gratis wietgeschenken. Oh nee. Ik zeg alleen maar dat ik geweldig ben. E-mail me en we kunnen samen wat gaan eten. En verder praten over het onderwerp. Smoke a fatty. And chill.’  Verder reageert Corey via sms op vragen over zijn ‘advertentie’. Hij noemt de praktijken van politie en justitie rond cannabis ‘een schande’ en de huidige status van cannabis in zijn staat ‘beklagenswaardig’.

‘Ik denk gewoon dat het stompzinnig is om nog meer geld van belastingbetalers te verkwisten aan een onschuldige plant die mensen helpt’, aldus onze creatieve lege zakkenverkoper. ‘Politiemensen verspillen tijd en middelen om te strijden tegen zoiets onschuldigs als wietgeschenken op Craigslist. Het is een schande dat justitie dit probeert te voorkomen, maar het is een nog grotere schande dat zij Craigslist advertenties moeten doorzoeken waarin mensen hun medicijn vinden.’

Driewerf hoera en hulde dus voor ‘Corey’ en dat hij maar heel veel lege zakken mag verkopen!

(advertenties)