(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

RollingStoned Top 50 #9  Wie denkt dat blowers en growers een beetje mistig in hun eigen kleine wereldje blijven hangen heeft het mis. Zo drong dé hype van 2016, Pokémon Go, ook al razendsnel tot in de cannabiswereld door. Zo kan je grinders, bongs en dab shit kopen in de stijl van de virtuele beestjes. En er is een ripp-off app natuurlijk, waarbij je geen beesten maar stonede dingen moet vangen: Ganjaman Go!

Jawel, de immens populaire app Pokémon Go krijgt een spinoff speciaal voor cannabisliefhebbers! De rage rond Pokémon GO zal je vast niet ontgaan zijn. Hate it or love it, maar feit is dat er een speciale versie van de app voor blowers in de maak is waarmee je zogenaamde ‘Smokémon’ als Indicachu en VaperPuff kunt vangen. De eerste uitgelekte beelden coming up!

Ganjaman GO lijkt enigszins op Pokémon GO, je bent dus een personage en het is de bedoeling dat je beestjes gaat vangen in het echte leven. Waarschijnlijk zitten er veel tussen een bepaald soort struikgewas, maar dat weten we nog niet want er zijn tot nu toe alleen nog beelden uitgelekt. Je kunt je eigen stoner-personage bedenken en hem aankleden zoals je zelf wil. Zoek naar virtuele wietpoppetjes in de echte wereld met behulp van de denkbeeldige wereld van je smartphone. Goed, het is misschien niets vergeleken met échte wiet, maar de politie zal je in ieder geval niet lastigvallen.

Smokémon

De beestjes van Ganjaman GO heten uiteraard geen Pokémon maar Smokémon. Ze hebben te gekke namen als VaporPuff en GigglyHigh. Of je de Smokémon ook met elkaar kunt laten vechten – of wellicht samen een joint kunt laten roken om te zien welke Smokémon de ander onder de tafel blowt dat weten we niet, maar je moet wel uitkijken voor de snitch. De snitch is de rat van het spel, oftewel de verklikker. Mocht je die tegen het lijf lopen, begin dan maar te rennen want dan raak je alles kwijt waarvoor je hebt gespeeld.

Openingsfoto: cannabis.net
(advertenties)