(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Deze week krijg je van ons elke dag een kweektip om de kwaliteit en kwantiteit van je eigen teelt mee op te schroeven. Met vandaag misschien wel de beste tip die je kunt krijgen, want kennis is macht, en dat geldt dus ook voor het kweken van wietplanten. 

Om de best mogelijke oogst binnen te kunnen halen, zul je je planten een zo’n fijn mogelijk leven moeten geven en zorgen dat het ze aan niets ontbreekt. Er zijn ongelooflijk veel factoren van invloed op je eindresultaat zoals de juiste hoeveelheid voeding en water, het licht, de luchtvochtigheid en ga zo maar door.

Als alle factoren optimaal zijn, kun je een prima eindproduct verwachten. Omgekeerd kunnen deze factoren de kwaliteit en kwantiteit van je opbrengst ook verlagen. Kleine foutjes zullen je planten niet meteen om zeep helpen, maar zullen je planten wel beschadigen, en hebben op zijn minst een nadelige invloed op de oogst. Om de heerlijkste en grootst mogelijke toppen te kweken, zul je over een goede basiskennis van het kweken moeten beschikken. De beste kwekers blijven leren over en van hun planten, ze lezen over het kweken en zorgen dat ze op de hoogte blijven van de laatste kweektechnieken.

Een gedegen basis kweekkennis zal je opbrengst drastisch verbeteren. Nou kunnen we in deze korte kweektip natuurlijk moeilijk de complete basis van het kweken behandelen, maar we zullen je wel een stukje op weg helpen met een paar handige links. Zoek zelf verder en je zult meer dan genoeg informatie vinden over alle aspecten die bij het kweken van een paar wietplanten voor eigen gebruik, komen kijken. Denk daarbij ook aan boeken en internetforums over cannabis, dit zijn heel goede bronnen van kweekinformatie. Op de forums kun je gerichte vragen stellen en ook kijken hoe anderen het doen.

(advertenties)