(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Sommige mensen gaan heel ver met het beschermen van hun plantjes. Neem deze wietteler in het Waalse Grâce-Hollogne die zijn toch redelijk beperkte ‘plantage’ van een tiental dames liet bewaken door een 4,5 meter lange tijgerpython, één van de grootste wurgslangen op aarde!

 

Bijzondere wietbewaker

Dat was schrikken voor de Luikse politieagenten in Grâce-Hollogne, toen ze een appartement betraden om een wietkwekerij op te rollen. In plaats van planten rolde er namelijk iets heel anders over de vloer: een drie jaar oude en liefst vierenhalve meter lange tijgerpython!

En dat voor tien planten, gekker moet het toch allemaal niet worden. Want dit lezen we op de website LICG – over houden van huisdieren – over de enorme 50 kilo wegende slang:

Brandweer helpt politie uit de brand

Tja, geen wonder dat de politie het niet aandurfde om het (ahum) huisdier zelf weg te voeren. Ze riepen de hulp in van andere, iets dapperdere hulpverleners: 5 brandweermannen.

De spuitgasten brachten de tijgerpython naar het Natuurhulpcentrum in Oudsbergen. Daar keken de medewerkers wel ietwat vreemd op, want het was al de tweede python die ze deze week te logeren kregen! In Antwerpen had de politie donderdag namelijk óók al zo’n wurgjoekel in beslag genomen toen ze op een inbraakmelding waren afgekomen.

Python-mania bij Natuurhulpcentrum

Op hun website schrijven de mensen van het Natuurhulpcentrum over de wietslang: ‘Toevallig vingen we begin deze week nog een tijgerpython op, dit keer werd het dier aangetroffen in een drugspand in Luik. Het waren de brandweermannen  van het A.R.T. (Animal Rescue Team) uit Hesbaye die de python van 4,5m naar het Natuurhulpcentrum brachten. Voor beide reuzenslangen zal nu een oplossing gezocht worden in een dierentuin, reptielenzoo of gespecialiseerde opvang.’

En ze poseren natuurlijk met zijn allen met beide pythons, kijk maar:

Twee tijgerpythons in 1 week, de linker is de ‘wietslang’

‘Wie de python van dichtbij wil zien, kan dat’, meldt de Vlaamse omroep VRT trouwens nog. Want op zondag 15 september houdt het Natuurhulpcentrum een opendeurdag. Op naar Oudsbergen mensen!

(advertenties)