(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Insert kweekte AutoBlueberry in een DWC hydrosysteem waarbij de wortels volledig in het voedingswater zijn ondergedompeld. Onder zijn 400 Watt HPS lamp groeide de fruitig geurende wietplant uit tot een zware wietplant met plakkerige paarse toppen, een lust voor het oog!

AutoBlueberry is een geliefde wietsoort; iedereen wordt blij van de combinatie van zoete fruitige smaken en een lang aanhoudende indica ontspanning. Geen wonder dat het een van de best verkochte wietsoorten van Dutch Passion is. In dit artikel volgen we de kweek van ‘Insert’, die een prachtige AutoBlueberry kweekte onder zijn 400 Watt HPS lamp, in een cool tube met Adjust-A-Wing kap. Een DWC hydrosysteem zorgde voor een extra snelle groei. De AutoBlueberry leverde 161 gram topkwaliteit wiet op.

De voeding voor de AutoBlueberry was AN Sensi Grow en Bloom tweecomponenten-voeding. Om het licht zoveel mogelijk te benutten, bond Insert zijn plant vast aan een metalen rek. Deze techniek is de zogeheten low stress training en zorgt voor een egaal bladerdek waarbij alle toppen min of meer even hoog groeien en dus ook evenveel licht krijgen. Insert legt de techniek in eigen woorden uit.

Niets dan hoofdtoppen

“Ik maakte om meerdere redenen gebruik van de low stress training. Om te beginnen had ik gehoord dat de techniek een hoge opbrengst kon opleveren. Het was ook nieuw voor me en een manier om mijn ervaring te vergroten. Ik was nieuwsgierig om te zien of de techniek werkte en dat deed het. Ook kweekte ik twee verschillende wietsoorten tegelijk en kon ik er op deze manier voor zorgen dat ze alletwee ongeveer even hoog zouden worden. Het mooiste was misschien wel dat ik bijna geen kleine topjes had. Omdat het licht nu ook tot onderin de planten kwam, zaten er eigenlijk alleen maar hoofdtoppen aan.

Al vroeg in de kweek begon de AutoBlueberry lekker te ruiken, een subtiele geur en een ware traktatie. Je komt er razendsnel achter waarom de soort Blueberry wordt genoemd; de geur is ongelooflijk fruitig en sterk. Ook na het drogen en curen behoudt AutoBlueberry deze indringende en fruitige geur. Het doet me denken aan een vers gebakken bosbessen cakeje naast een dampend kopje koffie. Maar begrijp me niet verkeerd hoor, AutoBlueberry ruikt uiteindelijk nog het meeste naar wiet 😉

Ontspannen stoned

Het is een genot om AutoBlueberry te roken. De rook is zacht aan je keel als je een pure joint rookt, relaxed wel. Het effect komt langzaam van achter je ogen opzetten, en verplaatst zich dan naar je hoofd. Binnen vijf tot tien minuten is je hele lichaam ontspannen. AutoBlueberry is niet het soort indica waar je niet meer door kunt functioneren, maar relaxed en precies goed. Ik kan opstaan wanneer ik wil, en functioneer goed zonder paranoia gevoelens die sommige andere sterke wiet soms veroorzaakt.

Desondanks heb ik wel gemerkt dat het me een beetje een zwaar gevoel kan geven in de ochtend. Maar goed, zodra je je voeten op de grond zet kun je er weer tegenaan. Ongeveer twee uur na een jointje, krijg ik wel weer zin in nog een paar haaltjes maar het effect duurt zeker vier uur. Helemaal wanneer je niet aan een vreetkick toegeeft. AutoBlueberry dwingt me niet naar de koelkast maar wanneer het eten op tafel staat, smaakt het me dubbel zo lekker en eet ik het met plezier.

Als je je pH en EC meter goed geijkt hebt, en je hebt tijd en aandacht om je planten dagelijks te verzorgen, dan beloont AutoBlueberry je met lekker veel heerlijke wiet. Volgens mij heeft deze plant me geleerd om niet van ieder vlekje in paniek te raken. De plant had hier en daar wat gele blaadjes die op een tekort zouden moeten duiden maar ze bleef uiteindelijk presteren tot het einde aan toe.

Ik heb nog twee zaden dus ik ga deze wietsoort zeker nog eens kweken. Volgende keer misschien met een nóg beter resultaat.”

(advertenties)