(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Seed Stockers’ Sticky Monkey is een bijzondere en extreem potente wietsoort waarvoor zeker niet iedere kweker (én roker) in de wieg gelegd is. Je moet als kweker van goede huize komen om deze stressgevoelige planten te kweken. Maar als alles klopt is het wel een van de meest potente en speciale wietsoorten die je kunt kweken. 

Sticky Monkey GG#4 kreeg deze naam vooral om de wietsoort te onderscheiden van andere Gorilla Glue #4 strains. Eigenlijk is het namelijk ‘gewoon’ de Gorilla Glue #4, maar dan toch niet zo heel gewoon. De wietzaden zijn namelijk afkomstig van de originele Gorilla Glue #4, maar door selectie en terugkruisen verbeterd door een breeder die zich gespecialiseerd heeft in wiet met enorme THC-gehaltes.

30% rosin!

Hoe bijzonder is dit GG#4 Sticky Monkey genotype dan precies, vraag je je af? Nou, waar andere goede wietsoorten ongeveer 15 tot 20% rosin van het gewicht aan wiet opleveren, kun je uit een goed gekweekte top van deze variëteit gemíddeld 30% rosin persen. Daarnaast heeft de soort een zeer sterke en ongebruikelijke ‘chemische’ smaak, die wellicht een klein beetje aan Diesel wietsoorten doet denken.

Volgens Seed Stockers is Sticky Monkey GG#4 stabiel en homogeen genoeg voor de grootschalige teelt. Tegelijk moet daarbij vermeld worden dat de planten toch ook zeer gevoelig zijn voor stress. Grote schommelingen in temperatuur of plotselinge veranderingen in de omstandigheden, kunnen leiden tot de productie van mannelijke bloemen (herma’s). Dit is ook bekend van andere Gorilla Glue soorten.

De bloeitijd van Sticky Monkey GG#4 is dankzij de indica dominantie slechts 65 dagen. De planten maken veel vertakkingen aan, blijven lekker compact van formaat maar produceren veel compacte toppen. Buiten doen de planten het goed in een mediterraan klimaat; in Nederland kun je deze wietsoort echter beter binnen kweken. Sticky Monkey GG#4 is een uitdaging om te kweken, maar een aanrader voor iedereen die dat niet schuwt.

  • Soort: indica dominante wietsoort
  • Genotype: Gorilla Glue #4
  • Geslacht: gefeminiseerd
  • Bloeitijd: 65 dagen
  • Smaak: zeer zoet, chemisch, suikerspin
  • Effect: ontspannen, stoned
  • Zadenbedrijf: Seed Stockers
(advertenties)