(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Hoi Muna, ik heb een klein kweekkastje getimmerd in mijn keuken waar ik een paar wietplanten onder TL-verlichting kweek. Ik ben nog nooit in een gespecialiseerde winkel geweest en heb al mijn spullen van de bouwmarkt. Moet ik nou wel gespecialiseerde meststoffen aanschaffen? Groetjes, Sander

Hoi Sander,

Goede vraag, het antwoord luidt: ja en nee. Maar daar schiet je natuurlijk niks mee op, laat ik het even toelichten. Om te beginnen wil ik even een andere vraag beantwoorden en dat is: bestaan er eigenlijk gespecialiseerde meststoffen voor cannabisplanten? Planten zijn immers planten en hebben allerlei macro- en micro-elementen nodig om te groeien. Deze stoffen zoals bijvoorbeeld stikstof, fosfor, kalium, ijzer, magnesium en borium enzovoorts, zijn stoffen die heel veel planten in meer of mindere mate nodig hebben. Dus wat is speciaal?

kleine kweek

Het is wel zo dat een wietplant in de verschillende fasen van haar levenscyclus, meer of minder van bepaalde voedingsstoffen verbruikt. In de groeifase is de behoefte aan stikstof bijvoorbeeld groter, terwijl wietplanten in de bloeifase meer fosfor en kalium vragen. Je kunt, als je de behoeften van je plant goed begrijpt, goed kweken met een zelf gemengd aardemengsel en bijvoorbeeld wat beendermeel in de groei, en bloedmeel in de bloeifase.

Maar toch menen veel kwekers wel dat je de beste resultaten haalt wanneer je cannabisvriendelijke meststoffen gebruikt. Deze bevatten de juiste verhoudingen voedingsstoffen, kies een groeivoeding in de groeifase en een bloeivoeding in de bloeifase. Makkelijker kan bijna niet. Cannabisvriendelijke meststoffen zijn bijvoorbeeld die van Atami, BAC, Bio Nova of Canna, ze zijn in veel tuincentra te koop.

Als je niet zeker weet welke voedingsstoffen je moet kopen, kijk dan naar de NPK verhoudingen

Als je niet zeker weet welke voedingsstoffen je moet kopen, kijk dan naar de NPK verhoudingen. Deze staan altijd op de verpakking van plantenvoeding. Kies voor de groeifase dan een meststof waar veel stikstof (N), gemiddeld fosfor (P) en gemiddeld kalium (K) in zit. Voor de bloeifase kies je een plantenvoeding met minder stikstof, gemiddeld of veel fosfor en gemiddeld of veel kalium.

bloeien CFL

Succes met je kleine kweekhokje Sander, maak er wat moois van! En onthoud dat het vooral de kunst is om zo weinig mogelijk te voeden, zonder dat er tekorten ontstaan.

(advertentie)