(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Snoop Dogg had al langer eigen strains onder de naam Leafs by Snoop. Daarnaast heeft de Amerikaan ook een zogeheten cannabis-investeringsfonds waarmee hij start-ups financiert: Casa Verde Capital . Mensen met geld hebben er genoeg vertrouwen in, want de rapper heeft onlangs liefst 45 miljoen dollar opgehaald!

Snoop Dogg overtreft Willie Nelson

De miljoenenbedragen vliegen je tegenwoordig om de oren als je de berichtgeving omtrent de (legale) cannabisindustrie in Noord-Amerika volgt. En gelukkig zijn er ook nog wel mensen die al jarenlang pro-wiet zijn die hier van meeprofiteren. Onlangs nog meldde CNNBS al dat countryzanger en ganjapreneur  Willie Nelson 12 miljoen dollar kreeg van investeerders voor uitbreiding van zijn eigen cannabismerk ‘Willie’s Reserve’.

‘Dat kan ik beter’, moet Calvin Cordozar Broadus, Jr. ofwel Snoop Dogg gedacht hebben en inderdaad. Met zijn in 2015 begonnen Casa Verde Capital (Groen Huis Kapitaal, hahaha) – dat als slogan ‘Focusing on the Ancillary Cannabis Industry’ voert – wist de rapper uit LA recent 45 miljoen dollar los te peuteren bij welwillende investeerders.

Snoop Dogg is al lang geen pimp motherfucker meer maar een echte zakenman, zoals deze homepage van zijn Casa Verde Capital bewijst…

Familiebedrijven en individuen

Dat bedrag is het resultaat van het zogeheten ‘debut fund’ van Snoop’s investeringsfond, dat op dinsdag 13 maart eindigde voor wat betreft inschrijvingen. In een interview met TechCrunch vertelde Karan Wadhera, de directeur van Casa Verde, dat het geld afkomstig is van een beperkt aantal partners waaronder familiebedrijven en individuele investeerders. Hij geeft ook toe dat er geen institutionele beleggers hebben toegehapt, ondanks dat er de laatste tijd wel belangstelling was. Dat zal allicht te maken hebben met het nog immer geldende federale verbod op cannabis in de VS…

ZO ziet het huidige portfolio van Casa Verde Capital eruit, maar dat zal snel groeien nu er 45 miljoen dollar extra in kas zit…

‘Picks and shovels’

Karan legt in het interview ook uit dat Snoops investeringsvehikel niet belegt in daadwerkelijke wietteelt of de dispensaries die wietproducten verkopen, maar in aanverwante bedrijven binnen de snelgroeiende legale cannabisbranche. ‘We’re investing in the picks and shovels’, noemt de managing director dat zelf.

Daarbij moeten we dus denken aan agrarische hightechbedrijven, health & welness, financiële diensten, technologie, media (Snoop heeft al een mediaplatform met Merry Jane), beveiliging en (test)laboratoriums. Sinds de start in 2015 heeft Casa Verde Capital 7 investeringen gedaan. Daaronder bijvoorbeeld een geldinjectie van 10 miljoen dollar in de (medicinale) wietthuisbezorgdienst Eaze, en 3 miljoen plus later nog eens 10 miljoen in het business-to-business cannabisplatform LeafLink.

[openingsbeeld: Instagram Snoop Dogg]

 

(advertenties)