(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Bedrijven in Nieuw-Zeeland staan te springen om de wereld te voorzien van eersteklas hennep- en cannabisproducten. Neem Hikurangi Hemp, dat onlangs een lucratieve deal ter waarde van $160 miljoen tekende met een Amerikaanse mediwiet-onderneming. En nog bijzonderder: de Nieuw-Zeelanders nemen alleen personeel aan dat een veroordeling heeft wegens wiet!

Nieuw-Zeeland produceert voor VS

Naar verwachting wordt de wet nog dit jaar veranderd in Nieuw-Zeeland, zodat de lokale producenten als Hikurangi Cannabis Company hun producten ook over de grens mogen exporteren. Daarop vooruitlopend heeft het hennep/cannabisbedrijf uit Ruatoria afgelopen maand een miljoenencontract getekend met het in Seattle (VS) gevestigde Rhizo Sciences.

De Amerikanen zijn gespecialiseerd in ‘Complete TurnKey Extraction And Post Extraction Laboratory’, ofwel het fabriceren van wietolie en het (op)leveren van de hardware daarvoor.

‘Reputatie te gelde maken’

Hikurangi gaat in 2018 aan het kweken en in het eerste oogstjaar levert het reeds 3000 kilo ‘pharmaceutical grade cannabis products’, oplopend naar 12.000 kilo in 2021. Volgens managing director Manu Caddie van Hikurangi Cannabis is de deal ‘van levensbelang’ voor de oostkust-regio, die weinig hoogwaardige producten kent en een hoog werkloosheidspercentage.

‘Dankzij het goede werk van andere primaire industrieën heeft Nieuw-Zeeland een geweldige internationale reputatie op het gebied van kwaliteitsvoedsel en natuurlijke gezondheidsproducten. Wij hebben deze reputatie te gelde gemaakt met internationale klanten in de EU, Canada en Australië die toegang willen tot de hoogste kwaliteit medicinale cannabisproducten in de wereld.’

Uniek personeelsbeleid

Maar hoe aardig en leuk dit allemaal al niet is voor de Nieuw-Zeelanders, wat wij écht zeer kunnen waarderen is het personeelsbeleid van Hikurangi Cannabis Company. Het bedrijf huurt namelijk bij voorkeur mensen in die een veroordeling wegens cannabis op hun kerfstok hebben staan. Normaal gesproken geenszins een aanbeveling voor werkgevers, maar dus juist wél bij dit ruimdenkende hennepbedrijf.

De bedoeling is natuurlijk om precies die kwaliteiten waaraan ze hun veroordeling te danken hebben, in te zetten voor het produceren van (medicinale) cannabisproducten. Daarbij moeten we vooral denken aan ouderwetse toppen en het daaruit – of uit hennepplanten – maken van cannabisolie met THC en/of CBD.

200 nieuwe werknemers

Mede-oprichter Panapa Eha van Hikurangi: ‘We zoeken met name mensen die veroordelingen op hun naam hebben staan wegens kweken of het dealen van drugs. Zij zijn de echte experts die we maar wat graag aan de slag helpen binnen de (gereguleerde) industrie.’

Om de deal met de Amerikanen – die hoogwaardige CBD-hennep willen – te verwezenlijken gaat Hikurangi op zoek naar 200 nieuwe medewerkers…

Wat vind jij?
Leuk
Leuk Love Haha Wow Huilen Boos
1
(advertenties)