(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Dat Sensi Seeds een van de eerste zadenbanken ter wereld was moge duidelijk zijn. Iedereen kent immers wel een beroemde Sensi soort zoals Jack Herer, Sensi Silver Haze, Skunk #1 of Super Skunk. Met Breeding Grounds timmert Sensi nog steeds hard aan de weg. Oftewel, nieuwe wietsoorten in samenwerking met Humboldt Seeds uit Californië, en Fat Beans uit Denemarken!

Sensi Seeds is altijd al een innovatief zadenbedrijf geweest. Niet alleen omdat ze een van de allereerste zadenbedrijven ooit waren, maar zeker ook vanwege hun genetica. Soorten als Super Skunk, Silver Haze en Northern Lights domineerden in de beginjaren de markt, en een spin off van Jack Herer is de meest gebruikte medicinale wietsoort die in Nederlandse apotheken verkocht wordt.

Breeding Grounds

In 2019 lanceerde Sensi Seeds hun Research project, waarmee het bedrijf nieuwe wietsoorten uitbracht die in samenwerking met hun klanten werden geselecteerd. In navolging van het Research project komt Sensi Seeds nu met een nieuw project genaamd Breeding Grounds, waar trouwens ook de soorten uit het Research project in zijn ondergebracht.

Eigenlijk is Breeding Grounds een samenwerkingsverband. Een samenwerkingsverband zelfs met twee andere wereldspelers in wietzaden, namelijk Humboldt Seeds uit Californië en Fat Beans uit Denemarken! Door de samenwerking beschikt Sensi Seeds nu over baanbrekende nieuwe genetica van sommige van de beste breeders ter wereld. Zo wil de sympathieke zadenbank teruggeven aan de cannabiswereld en een aanzienlijk aantal opkomende wietsoorten onder de aandacht brengen.

Humboldt Seeds en Fat Beans

Je las het al even, Sensi heeft niet de minste zadenbanken uitgezocht om mee samen te werken. De Humboldt Seed Company is gevestigd in het Humboldt, Californië waar het klimaat letterlijk en figuurlijk fantastisch is voor wietplanten. Humboldt Seeds is dan ook al sinds 2001 toonaangevend als het om de ontwikkeling van nieuwe soorten gaat, en hun zaden gaan de hele wereld over. Met Humboldt maakte Sensi Seeds vier nieuwe wietsoorten: Purple Berry Muffinz, Pineapple Kush Cake Automatic, Amnesia Jelly Automatic en The Bird.

Nog veel meer nieuwe strains kwamen uit het Breeding Grounds samenwerkingsverband tussen Sensi Seeds en Fat Beans uit Denemarken. Deze zadenbank is diep gewortels in de Deense cannabiscommunity, en beschikt over een groot aanbod prijswinnende wietsoorten. Interessant genoeg om te vermelden hierbij, is dat de zaden van Fat Beans legaal onder licentie, in Denemarken geproduceerd worden. Als je er een zaadje besteld krijg je dan ook informatie over de herkomst en de genetische lijn.

Het beste uit Amsterdam en Noord-Californië

Laten we een paar veelbelovende soorten uit de nieuwe Breeding Grounds selectie pikken. Samen met Humboldt Seeds maakte Sensi bijvoorbeeld Purple Berry Muffinz waar we je graag aan voorstellen. Deze soort is namelijk letterlijk een kruising tussen genetica van de twee zadenbanken. Sensi Seeds bracht hun prachtige Purple Bud in, wat een korte indica is met dikke toppen met de meest prachtige lila en paarse kleurtinten.

Humboldt bracht hun cupwinnaar Blueberry Muffinz in, en ook Zkittlez is een bekroonde wietsoort. Samen met Purple Bud kan het niet anders dan tot geweldige resultaten leiden. Het is een perfecte hybride met evenveel sativa als indica kenmerken, en dus mag je een sterke plant met veel groeikracht verwachten. Het effect is in eerste instantie energiek en high en gaat geleidelijk over in een wat lomere ontspannen body stone. De smaken en geuren zijn zoet en sterk, doen denken aan snoep en worden gecompenseerd met een sterke Diesel ondertoon. Check Purple Berry Muffinz en de andere drie Sensi x Humboldt soorten hier op SensiSeeds.com.

Europese cannabis naar een hoger niveau

Volgens Cutter Merhi van Fat Beans markeert het partnerschap tussen Sensi Seeds en Fat Beans Seed Bank een belangrijk moment in de geschiedenis van de Europese cannabis. “Voor Sensi Seeds is dit nieuwe partnerschap simpelweg een voortzetting van haar nalatenschap en rol als pionier in de cannabiswereld. Voor Fat Beans betekent deze samenwerking echter een opmerkelijke kans om te groeien en te leren van het beste bedrijf in onze branche.”, zegt de CEO op SensiSeeds.com.

Fat Beans heeft dan ook goed zijn best gedaan, want de samenwerking met Sensi Seeds leverde maar liefst vijf nieuwe autoflowers, en de gefeminiseerde Mandarine Jam op. Die laatste lichten we er graag uit, want mandarijntjes is een favoriete smaak voor veel cannabisliefhebbers.

Mandarine Jam is een gefeminiseerde indica dominante kruising tussen Pink Kush en en Lemon Haze, en een hele fijne keuze als je graag concentraten maakt. Het THC gehalte ligt met 24 procent namelijk erg hoog, en de soort heeft als concentraat al diverse prijzen gewonnen. Het effect is sterk en houdt lang aan maar legt je toch niet helemaal lam. Je brein blijft opgewekt en actief terwijl je lijf helemaal tot rust komt, en jij nog van de heerlijke smaken zit te genieten.

Belangrijkste terpenen en geuren van Mandarine Jam zitten logischerwijs in de citrus hoek. Lemon Haze zorgt daar natuurlijk voor maar ook Pink Kush heeft geen gebrek aan limonene. De smaken doen je denken aan tropisch fruit, sinaasappelschillen en (andere) citrusvruchten. Leuk aan de Mandarine Jam is ook dat de toppen aan het einde helderpaarse kleuren laten zien.

Check hier de volledige beschrijving van Mandarine Jam, plus de vijf automatics die Sensi Seeds in samenwerking met Fat Beans maakte.

(advertentie)