(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Wat Persian Pie precies met Perzië te maken heeft is ons een raadsel, want het is toch echt een Amerikaanse strain. Zou het misschien iets met de dikke laag trichomen te maken kunnen hebben, die als een Perzisch tapijtje op de toppen ligt? Of zou het toch gewoon de genetische achtergrond zijn, want Perzië heet tegenwoordig natuurlijk gewoon Iran. Hoe dan ook; Persian Pie is de fruitigste traktatie uit Amerika. 

Persian Pie is geen typische indica uit het Midden-Oosten, maar een hybride wietsoort uit Amerika. Ze heeft ongeveer 40 procent sativa genen en 60 procent indica genen, en is daarmee een indica dominante hybride. Het beste van twee werelden, smaken en effecten dus.

Persian Pie slaat dan ook hard en snel in, om maar even met het effect te beginnen. Het begint met de zinnenprikkelende head high van Lemon Tree, en gaat dan over in de verdovende kracht van de OG Kush en Banana Punch. Jawel, je leest het goed. Persian Pie is een kruising tussen Lemon Tree (Lemon Skunk x Sour Diesel) en Banana Krumble (Banana Punch x OG Kush).

Fruitigste traktatie

Dat brengt ons dan ook bij het terpenenprofiel van Persian Pie. Met zo veel fruitige genetische voorouders kun je je wel voorstellen dat het inderdaad een fruitige traktatie betreft. Zowel Lemon Tree als Banana Punch doen zoals je begrijpt een duit in het zakje. Persian Pie begint met de frisse limonene citrussmaken van de Lemon Tree, en laat je achter met een zoete bananensmaak waar je nog de hele dag aan blijft denken. Het is werkelijk een fruitige smaakexplosie.

In de kweekruimte zul je merken dat Persian Pie niet alleen heel fruitig ruikt, maar ook kan groenen als een citroenen- of bananenboom. Het zijn uitbundig groeiende planten die sterke takken met relatief korte internodes aanmaken. Wat dat betreft komt de 40%/60% sativa en indica genetica uitermate goed tot uiting. Ongetrainde planten krijgen een mooie kerstboomstructuur, die buiten natuurlijk het meest effectief is.

Wil je Persian Pie in Nederland echter buiten kweken, dan zul je wel je best moeten doen met verduisteren want een echte buitenwietsoort is het niet. Dorstig zijn de planten van deze soort wel, en ze kunnen ook aardig wat voeding hebben. Toppen zijn dik en hard en hebben inderdaad zo’n dikke laag trichomen dat je het best een Perzisch tapijtje zou kunnen noemen.

  • Soort: indica dominante hybride (40%/60%)
  • Genetica: Lemon Tree, Banan Krumble
  • Geslacht: gefeminiseerd
  • Bloeitijd: 8 tot 9 weken
  • Geur/smaak: citrus, aards, OG Kush
  • Effect: euforisch en opgewekt, later ontspannen en verdovend, snel en sterk
  • Zadenbedrijf: Green House Seeds
(advertentie)