(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Iedereen weet dat wiet en een spelletje spelen uitstekend samengaan. En wat doe je dan als je graag een balletje slaat in een land dat cannabis sinds oktober volkomen legaal heeft gemaakt? Juist, dan open je in het eerstvolgende voorjaar een wietvriendelijke golfbaan! Een wereldprimeur voor de Canadezen, dit Rolling Greens in de plaats Smiths Falls.

 

Het roken van wiet is relaxed. Onder bepaalde omstandigheden – bijvoorbeeld als er geen Donald Trump naast je loopt te meppen – is golfen dat ook. En verdomd als het niet waar is, in Canada is blowen ook legaal. Simpele optelsom dus om dan te bedenken dat je kan scoren met een golfbaan waar cannabis centraal staat.

Ergens in het komende voorjaar moet ie open gaan voor het publiek, ’s werelds eerste wietvriendelijke golf course – met 18 holes en al – en wel in Smiths Falls in de provincie Ontario.

Complete transformatie van golfclub

Niet alleen gooit de semi-private golfclub Lombard Glen, gesitueerd tussen Ottawa en Kingston op 6 kilometer van Smiths Falls, de holes open voor blowers… de club transformeert volledig tot een cannabisvriendelijk golfparadijsje! Zo wordt de naam binnenkort veranderd van Lombard Glen in Rolling Greens.

Ook wordt het volgens mede-eigenaar Gordon Weiske mogelijk voor licensed producers – ofwel legale wietproducenten met overheidslicentie in Canada – om partner te worden. “En dan mogen ze hun eigen hole aankleden, van de tee tot de green en alles ertussenin.” De ondernemer voegt er nog aan toe: “Als je ergens voor gaat, ga er dan ook voor. Met alles. En dat is wat we gedaan hebben.”

Privéclub bepaalt zelf regels

Nou vraag je je waarschijnlijk af of dat allemaal zomaar mag in Canada, open en bloot een potje lopen golfen met een vette toeter in je bek? Nou, normaal gesproken niet maar dus wél als het een privéclub is. Besloten golfclubs waarvan je dus lid moet zijn, mogen hun eigen regels opstellen. Dat maakt ze tot een van de weinige types open landschappen in Canada waar je vrijelijk cannabis kan consumeren!

In de provincie Novia Scotia is er zelfs een specifieke vrijstelling voor publiekelijk blowen uitgegeven aan golfbanen.

En veel golfers, met name de jongere garde, staat welwillend tegenover blowen op het gras. Dat bleek ook wel uit een enquête van B.C. Golf onder golfers en golfbanen in de provincie British Columbia, vorig jaar. Vijftig procent van de spelers jonger dan 35 jaar gaf aan dat ze van plan waren om wiet te roken terwijl ze aan het golfen waren. En opmerkelijk vrijdenkend; 62% van de golfbanen gaf aan dat ze welwillend staan ten aanzien van wietgebruik op hun terrein.

Het ‘Las Vegas’ van cannabis

Maar er is wel sprake van een stevige en diepe generatiekloof hier. Slechts 27 procent van de golfers van 55 jaar en ouder zei dat ze ‘iets of zeer comfortabel’ waren met het toestaan van blowen op de golf course. Bij de jongere generatie (<35 jaar) vindt 78% dit een ietwat of zeer tof idee!

Het is niet bekend of je ook beter een balletje slaat als je stoned of high bent. Volgens Weiske komt er bewijs voor deze stelling als de spelers straks beter scoren op Rolling Greens dan ze voorheen deden op Lombard Glen. Al kan het natuurlijk ook de andere kant op gaan…

Uiteraard hoopt Rolling Greens dat de golfbaan sowieso een geweldige attractie wordt voor cannabis toeristen. Wat helpt is dat een van de bekendere wietkwekerijen van Canada, die van Tweed, slechts enkele kilometers van de golfbaan ligt. De stad Smiths Falls profiteert al volop van de groei van de legale wietindustrie en de nationale hoofdstad Ottawa ligt slechts 90 kilometer verderop, een kippeneindje voor Canadezen.

“Wij willen het Las Vegas van cannabis worden”, zegt Weiske. “We breiden de huidige 65 hectare uit met een 19+ entertainment park, waar we mini-golf aanbieden, virtual reality games en wellicht ook een drive-in bioscoop. We hebben de ruimte hier en de golfbaan is nog maar één onderdeel.”

[openingsbeeld:  sattahipbeach/Shutterstock, illustratie: Blablo101/Shutterstock]
(advertenties)