(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Waarom zou je eigenlijk nog met grote zakken aarde slepen wanneer je betere opbrengsten kunt halen op steenwol, of zelfs helemaal zonder medium? Oké, het vraagt wat meer kweekkennis en je moet goed meten maar uiteindelijk is hydrokweken ook weer geen raketwetenschap. Heb je het eenmaal onder de knie dan kan een hydrosysteem je daarnaast een hoop werk besparen. 

Het is met hydrokweken een beetje zoals je moeder vroeger al zei: als je iets nog nooit hebt geprobeerd weet je ook niet of je het lust. En meestal bleek het vroeger toch best smakelijk, en zo is het ook met hydrokweken. Het biedt een hoop voordelen; de grote tuinbouwbedrijven doen het uiteindelijk ook niet voor niets.

Recirculerend hydrokweken

De meest gebruikte hydrosystemen zijn zogenaamde recirculerende systemen. Hierin circuleert het voedingswater en wordt het meerdere malen langs de wortels van je plant wordt gepompt. De planten nemen een deel van de voedingsstoffen op en staan ook wat zouten aan het water af. Daardoor verandert de samenstelling van het voedingswater in een recirculerend systeem constant. Dit geeft jou als kweker ultieme wetenschap over de voedingsbehoefte van je wietplant. Door goed te meten kun je in een hydrosysteem helemaal op maat je wietplanten voeden.

In recirculerende hydrosystemen wordt het voedingswater meerdere malen langs de wortels van je plant gepompt. Beeld: Droidworker, Shutterstock

Canna Aqua

Speciaal voor recirculerende hydrosystemen heeft Canna de Aqua voedingslijn ontwikkeld. Met deze bijzondere voeding krijgt je plant steeds de juiste voedingsstoffen, terwijl de pH-waarde optimaal blijft. Omdat je wietplant in een hydrosysteem als het ware aan een infuus hangt, kun je de voeding die je haar geeft heel snel sturen, iets wat een groot voordeel van hydrokweken is.

Wanneer je een beetje weet waar je mee bezig bent, en de voedings- en pH-waarden goed in de gaten houdt kun je met een recirculerend hydrosysteem geweldige opbrengsten halen. Recirculerende systemen zijn ook relatief goedkoop, aangezien alle voeding die de plant niet opneemt, gewoon bewaard blijven en steeds opnieuw aan de plant kunnen worden aangeboden.

Canna Aqua plantenvoeding is te koop bij veel tuinspeciaalzaken in Nederland. Lees voor meer informatie over het kweken met Aqua plantenvoeding, ook even het speciale infopaper Dat Canna voor je maakte. Met de Canna voedingscalculator bereken je gemakkelijk een voedingsschema op maat.

Een fles Canna Aqua groei of bloei van 1 liter kost ongeveer 12,50 euro. Bestellen of afhalen doe je bij een Canna verkooppunt bij jou in de buurt.

[Openingsbeeld: Jason Ocean 1, Shutterstock]
(advertenties)