(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Wie weleens cannabisconcentraat dabt, weet hoe lastig het is om een dabnagel met een vlam, precies heet genoeg te krijgen. Doorgewinterde dabliefhebbers gebruiken daarom liever een elektrische dabnagel maar je kunt dus ook gewoon een reverse dab doen, en dat gaat zo.

Je moet er misschien even naar zoeken, of het zelf maken. Maar als je dan een goed cannabisconcentraat te pakken hebt, kun je genieten van de heerlijke smaak van cannabis zonder rook of verbranding. Een goede dab smaak precies zoals een verse wiettop ruikt, en je wordt er ontzettend high van.

Dabben vs. temperatuur

Het moge duidelijk zijn dat dabben absoluut de moeite waard is. En als je iets doet dan moet je het ook goed doen. Bij dabben betekent dat dat je de temperatuur niet te hoog laat oplopen. Cannabisconcentraat bevat – als het goed is – naast THC en andere cannabinoïden, namelijk ook veel aromatische stoffen, terpenen genaamd. Het zijn deze terpenen die dabben zo smaakvol maken, alleen vervliegen ze erg snel. Hoe lager de temperatuur bij het dabben, hoe smaakvoller.

Het probleem met de ideale temperatuur bij dabben, is dat vlammen nogal onnauwkeurig zijn. Tuurlijk, je kunt een dabnagel heet stoken en even laten afkoelen. Maar wat is dan de temperatuur? Die zou je kunnen meten met een infrarood thermometer maar wie heeft zo’n ding? Een andere oplossing voor het temperatuurprobleem is een elektrische dabnagel te gebruiken. Die kun je namelijk gewoon instellen op de perfecte temperatuur. Een elektrische dabnagel is alleen een aardige investering die je niet snel doet als sporadische dabber.

Reverse dabbing

Gelukkig kun je ook reverse dabben en met een vlam toch de juiste temperatuur bereiken. Je hebt er wel een zogenaamde ‘banger’ voor nodig. Dat is een glazen of kwarts bakje in plaats van een metalen dabnagel. Zulke bangers zijn los te bestellen, niet erg duur en ze passen op bestaande bongs met de juiste glas-op-glas verbinding. Azarius heeft bangers voor bongs met 14,5 en 18,8 glas-op-glas verbindingen vanaf €17,50 euro.

Je hebt een banger nodig want de hele truc bij een reverse dab is dat je het concentraat in een koude banger doet en het daarna pas verhit. Vul je banger dus met een beetje concentraat en richt je stormaansteker van onderaf met de punt van de vlam op de bodem van de banger. Zodra je je concentraat ziet bubbelen doe je de vlam weg en begin je met dabben, terwijl je tegelijkertijd de banger afsluit met je carb cap. En dat ziet er in de praktijk dus zo uit:

[Openingsfoto: Canna Obscura, Shutterstock]
(advertenties)