(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Waar moet het toch heen met de Nederlander en zijn fascinatie voor ‘Meld Misdaad Anoniem’?  Nu blijkt zo’n rat ook al de politie te bellen – midden in de nacht nog wel – als er met wat stekken van A naar Beter wordt gereden. Makkie dus voor de dienders, die op Facebook hun bust-bericht afsluiten met het onsmakelijke: “Bedankt MMA-melder! #MELDENLOONT“.

Een rat in de nacht

Over naar Arnhem dus, waar dit verhaal zich begint af te spelen in de nacht van maandag op dinsdag. Normale mensen slapen dan, maar ratten zijn in die donkere uren steevast actief. Zo ook het rechtop lopende knaagdier dat de anonieme misdaad-kliklijn belde met de tip dat iemand de volgende ochtend van plan was om wietstekken te gaan vervoeren.

De blijkbaar niet zo heel erg overbezette politie in Arnhem besloot daarop om de betreffende woning de hele ochtend in de gaten te houden.

Niet voor niets

En helaas met resultaat. Op Facebook doet de afdeling Politie Arnhem-Noord verslag, want brave burgers en ratten gelijk willen graag teruglezen wat er met hun anonieme verraad gebeurt nietwaar? Welnu, dit:

350 stekken in 7 bijzondere dozen

Maar het verhaal is nog niet helemaal ten einde. We moeten wijkagent Frank Daesseleer namelijk niet vergeten, want ook deze diender in Arnhem-Noord doet nog een duit in het zakje. De 350 stekjes zaten verstopt in een – volgens de politie en regionale media – nogal bijzondere verpakking: patatdozen!

En blijkbaar moest wijkagent Frank daar zo om lachen, dat ie de foto voor op zijn Twitter met trillende handjes moet hebben genomen (zo onscherp is de pic), en waarmee wij gelijk maar afscheid nemen van dit trieste gebeuren ook…

[openingsbeeld: Beatriz Gascon J/Shutterstock]
(advertenties)