(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Gekker moet het toch liever niet worden. Eén van de core business dingetjes van/op CNNBS is natuurlijk het grow report, of kweekverslag in onze moerstaal. Van binnen en van buiten, in tent, kast of kas… kortom het hele jaar door. En we weten dat jullie het fijn vinden om vooral ook lekkere foto’s van wiettoppen voorgeschoteld te krijgen. Maar wat schetst onze verbazing als we zien dat we hierbij concurrentie krijgen, uit nogal onverwachte hoek?

Daar aan de Musicalstraat in Almere…

De betreffende foto maakt deel uit van een hele serie foto’s, genomen in een wietkwekerij in een bedrijfspand in Almere, gelegen aan de Musicalstraat. Eén en al vrolijkheid dus zou je verwachten, maar dat ligt toch net ff anders, ondanks die vrolijk stemmende straatnaam en in eerste instantie ook de plezierige foto’s zoals deze van die wiettop.

Of deze van dat ene vrolijke toppie samen met al haar uitbundige zusjes daar aan de Musicalstraat in Almere:

Nou, je voelt ‘m al langzaam maar zeker aankomen zeker, gelijk een vroegtijdige uitschakeling van het Nederlands Elftal op een WK Voetbal. We hebben het hier over illegale activiteiten!

Eerst nog maar een foto – hetgeen alles is wat er van resteert tenslotte – voordat we met een vingertje gaan wijzen.

Hakken op de Musicalstraat

Want je begrijpt, de betreffende fotoserie aan de – nu ineens misplaatste – Musicalstraat is gemaakt door iemand die je zeker niet in je wiethok wilt zien: een politieagent!

Maar laten we deze smeris niet zonder meer de schuld van alles geven, die politiemensen voeren ook alleen maar Befehl ist Befehl  uit, nietwaar? En in dit geval volgde dat bevel om binnen te vallen ook nog eens “na meerdere anonieme tips via Meld Misdaad Anoniem”, zo lezen we op de landelijke politiewebsite. 🤬

Nou ja. Aldus geïnformeerd en klaargestoomd, toog de sloopclub van de politie in Almere richting Musicalstraat om daar op de maat van de politietrommels “meer dan 400 hennepplanten” vakkundig van levenslustig naar morsdood te hakken. 

Oom agent, doe dit aub niet meer…

Beste wiethaters. Meldt zulke geweldige teamprestaties in het vervolg liever gewoon met max 1 fotootje erbij op je politiewebsite, en ga daarna snel door naar de volgende enorm belangrijke veiligheidsklus. Maar ga alsjeblieft niet ook nog eens het werk van CNNBS proberen te doen en er een hele fotoserie bij kieken.

Zes foto’s van levende wietplanten laten zien bij slechts 1 alineaatje tekst (even afgezien van het standaard geleuter over risico’s voor omwonenden, brandgevaar en Meld Misdaad Anoniem) is misdadig te noemen – zeker wanneer je vervolgens rücksichtslos alle dames die je net gekiekt hebt de nek omdraait.

Oftewel; er is een levensgroot verschil tussen begrafenisfoto’s en huwelijksfoto’s. Die eerste maak je niet namelijk…

(advertentie)