(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Omdat cannabis en mensen al eeuwen met elkaar in symbiose leven, is er geen plant op de wereld met een nóg rijkere geschiedenis. Gek genoeg is veel van die geschiedenis onbekend, grotendeels door het ‘drugsverbod’. Om de algemene cannabiskennis weer wat bij te spijkeren, geven we je wekelijks een raadsel: wat is dit wietding?

Wat is dit wietding mensen?

tr

Weet jij wat voor voorwerp je hier ziet? Zet het dan in de comments onderaan deze post. Wie weet ben jij dan wel de winnaar van deze week, en krijg je eeuwige roem en respect! Volgende week leggen we uit wat het is, en schotelen we je natuurlijk weer een nieuwe vraag voor. Kun je niet wachten om te weten wat het is, neem dan snel een kijkje in het Hash Marihuana & Hemp Museum in Amsterdam, dat is dagelijks geopend van 10 tot 22 uur, voor meer informatie ga je naar: Hashmuseum.com/nl.

Vorige week: Inktpot

Een onbekende goudsmid decoreerde deze zeldzame inktpot met cannabisbladeren. Cannabis en literatuur zijn dan ook geen vreemden van elkaar. Zo zijn er marihuanasporen gevonden in pijpenkoppen die zijn opgegraven in de nabijheid van Shakespeare’s huis. Zou Shakespeare tijdens het schrijven van de Midsummer Night’s Dream af en toe high zijn geweest?

In Parijs is er halverwege de negentiende eeuw zeker geëxperimenteerd met hasj door een groep beroemde Franse schrijvers en kunstenaars, zoals Théophile Gautier, Charles Baudelaire, Eugène Delacroix en Alexandre Dumas. Ze hadden over de drug gehoord van Franse soldaten die in Noord-Afrika waren geweest. Deze artistieke elite was nieuwsgierig naar de mystieke ervaring, de droomwereld en het ontstijgen van de realiteit die het eten of roken van hasj veroorzaakte. Ze noemden zichzelf de Hashish Club en ze beschreven hun maandelijkse ervaringen, soms positief maar ook kritisch, in diverse artikelen en boeken.

inktbakje_watermerk

Degenen die het goed geraden hadden waren Dampe Stamper, Frank van Reusel en Zotten Trikke Kp Petoet

(advertentie)