(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Voor het betere creatieve smokkelwerk moet je traditiegetrouw op het Amerikaanse continent zijn, in dit geval de Caribische eilandjes Trinidad & Tobago. Die kennen wij hier vooral omdat Leo Beenhakker het land ooit coachte op het WK Voetbal in Duitsland. Nu haalt het eilandenstaatje opnieuw de media en wel met de intrigerende krantenkop ‘T&T officials seize package of ‘hybrid’ marijuana shipped from Canada‘.

Wat van ver komt is lekkerder

De met ruim anderhalf miljoen inwoners bevolkte eilanden Trinidad en Tobago liggen voor de kust van Venezuela en dus ook niet ver van de voormalige Nederlandse Antillen vandaan. Erkende gebieden voor de productie en zeker ook smokkel van drugs, cannabis inbegrepen (maar coke is nummer 1).

Opmerkelijk dus dat deze door de Trinidad and Tobago Police Service (TTPS) onderschepte partij wiet niet uit de regio zelf komt, maar helemaal uit Canada. Ze weten blijkbaar van gekkigheid niet meer waar ze naartoe moeten met die overschotten aan – al dan niet legaal geteelde – Canadese wiet. Dan maar naar Trinidad & Tobago sturen, nietwaar?

Hybride wiet op Trinidad & Tobago

Ook best opvallend aan het nieuwsbericht op CarribianNationalWeekly  is dat er zo specifiek over ‘hybrid marijuana’ wordt gesproken, ofwel hybride wiet. Dat is dus wiet afkomstig van strains die zowel indica als sativa zijn, dat snappen we nog wel.

Maar feit is dat zo’n beetje alle (!) bestaande cannabissoorten tegenwoordig min of meer hybrides zijn. Hoogst zelden zul je nog een pure 90 tot 100% van het een of het ander tegenkomen.

Overbodige toevoeging dus eigenlijk, dat hybride. Wat natuurlijk wel van eminent belang is, is over hoeveel wiet we hier eigenlijk praten. Welnu, een partij Canadese wiet ter waarde van 1,6 miljoen dollar. Nou hebben we het echter over de Trinidad & Tobago dollar en die is op de kop af 14 eurocent waard. Oftewel 217.233 euro aan smokkelwiet.

Peperdure wiet en ijverig politiewerk

Oei oei, das toch best veel geld voor die contreien niet dan? Zeker, en helemaal als je weet dat je voor die 2,2 ton euro slechts… (let even goed op nu) 6,48 kilo krijgt!

Dat lezen we tenminste op CarribianNationalWeekly. Nondeju, wij moeten ook als de tropische bliksem gaan smokkelen naar Trinidad & Tobago mensen: 1 kilo wiet levert daar volgens de politie en media namelijk liefst 33.524 euro op!

Geen wonder dat de politie op Facebook ronkend verhaalt over de vangst op 15 augustus in een pakhuis in het Point Lisas district. We citeren: “De inbeslagname is het resultaat van op inlichtingen gebaseerde profilering, in overeenstemming met het mandaat van de eenheid met betrekking tot grensbeheer en -bescherming.
Door ijverig politiewerk identificeerden agenten een pakket dat vanuit Canada in Trinidad werd geïmporteerd en coördineerden ze een operatie met ambtenaren van de afdeling Douane en Accijnzen.”

Knallend – en geen happy – einde

Ook grappig is deze opmerking van de popo daarginds over de wiet zelf: “Controle van de dozen leverde een hoeveelheid marihuana op met de markeringen van verschillende smaken.” Haha, dus dát bedoelen ze met hybride marihuana, haha.

Tot slot aandacht voor de bijzondere verstopplek voor de peperdure Canadese importwiet op Trinidad & Tobago. Want ook die is met recht bijzonder te noemen: speakers. De afzenders hebben kunstig geknutseld met twee luidsprekerboxen om de kostbare lading – inclusief een hoop lange vloeitjes – te vermommen. Maar helaas, de operatie heeft gefaald en helemaal niemand zal kunnen smullen van deze hybride wiet…

 

(advertentie)