(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Meer dan 100 kilo wiet gevonden bij hennepverwerker Andelst‘. Aldus een knallende kop op de site van dagblad De Gelderlander. Oei, denken wij dan: 100 kilo is best wel veel. Bovendien zijn er ook nog eens 6 man gearresteerd. Alleen; is 100 kilo wiet wel altijd 100 kilo? Nou nee dus!

‘Oplettende omstanders’

Dit verhaal begint vorige vrijdag 24 april – en het wordt afgezaagd – met ‘tips van oplettende omstanders’. Zo noemt de politie verraders die heel laf een andere burger erbij lappen omdat die iets met planten doet die in de ogen van de overheid verboden zijn. Stel je eens voor dat we ook bepaalde dieren, of erger nog een bepaalde soort mensen zouden verbieden…

Maar dit terzijde, over naar het dorpje Andelst in Gelderland, met net geen drieduizend inwoners. Nadat ‘oplettende omstanders’ aan het Geurdeland (what’s in a name) ‘een sterke hennepgeur’ roken en de politie tipten, rukte de politie uit naar het verdachte bedrijfsverzamelpand.

Politie pakt 6 man, 3 auto’s en een geldbedrag

De Politie Overbetuwe: ” Eenmaal ter plaatse werd ook door ons geconstateerd dat er een penetrante hennepgeur in de omgeving hing. Na een onderzoek in de omgeving werd door ons een van de panden betreden. Op de bovenverdieping werden 5 personen betrapt terwijl zij bezig waren een grote partij hennep te knippen. Tevens werd de hennep in het pand gedroogd. De 5 aanwezigen werden tussen de hennep aangehouden. Een zesde persoon werd later op de dag als verdachte aangehouden in deze zaak.”

Tot zover dagelijkse kost, kunnen we helaas constateren. Dat geldt eveneens voor de ‘drie voertuigen en een geldbedrag’ dat de politie gemakshalve ook maar direct inpikt in naam van de staat.

Politiefoto van de 100 kilo wiet in Andelst

Is 100 kilo wiet echt 100 kilo wiet?

Maar hoe zit dat met die 100 kilo wiet waarover De Gelderlander in de ronkende kop ‘Meer dan 100 kilo wiet gevonden bij hennepverwerker Andelst: ‘Daarom was het zo warm op kantoor’ schrijft?

Wel, dat betreft dus helemaal geen 100 kilo wiet, maar 100 kilo ‘nog niet gedroogde hennep’ aldus de politie zelf. En iedere halve zool weet ondertussen wel dat je ongeveer 20% overhoudt aan rookbare wiet als je de natte wiet fatsoenlijk droogt. Ofwel: natte wiet verliest nog 80% van zijn gewicht!

Maar ja, honderd kilo wiet bekt zo lekker hè, zeker als we midden in een propaganda-oorlog tegen drugs zitten. Gelukkig blijken ze bij de Politie Overbetuwe niet helemaal zot als ze de waarde inschatten van de 100 kilo: ‘ruim boven de 100.000 euro’. En ondertussen weet iedere halve zool ook wel dat je tegenwoordig geen gram wiet à 1 euro de gram meer kunt kopen in Nederwietland…

(advertenties)