(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Mochten ze dit jaar nog een Vlaamse versie maken van het populaire tv-programma ‘De Slimste Mens’, dan móeten de makers beslist een kandidaat gaan casten op de Wolstraat in Antwerpen. Want daar woont volgens ons, de immer bescheiden noorderburen, wellicht de slimste Belg van het moment!

Rare jongens die Belgen

In België is er iets vreemds aan de hand. Nou is dat meestal wel zo – taalstrijd, zevenhonderd verschillende regeringen, eindeloze kabinetsformaties, openbare standbeeldjes van plassende kabouters – maar in dit geval betreft het onze eigen liefhebberij.

Sinds een jaar of wat stikt het er namelijk van de cannabiswinkels. Ho ho, voordat je weer gewapend met desinfecterende gel en mondkapjes op stedentrip bij de buren gaat; met cannabis bedoelt de gemiddelde Belg hennep. Wiet – en dat is cannabis zoals cannabis bedoeld is – wordt er namelijk helemaal nergens legaal verkocht.

War on drugs in Antwerpen

Goed, dit alles even ter illustratie van het bijzondere geval dat wij nu uit de doeken zullen doen. Op Wolstraat  nummer 18 zit namelijk de ‘oudste’ (sinds 2018, haha) hennepspeciaalzaak van Antwerpen: De Herborist. Nu wil het onzalige toeval dat juist de grootste en domste drugshater van België daar burgemeester is. Inderdaad, dat is de nogal rechtse politicus Bart de Wever (die ook in de nationale politiek graag een vals deuntje meeblaast ter ere van de verrechtsing van de Belgen).

En dus krijgt ook De Herborist het geregeld voor de kiezen. Vorige zomer nog werd de zaak al eens verzegeld. Idioot natuurlijk, want zoals gezegd verkoopt men er nog geen grammetje of druppel THC-houdende hennep/cannabis/wiet. Nee, slechts CBD en van industriële vezelhennep gemaakte producten.

‘Cannabis-derivaten’

Nog vreemder is het dat de Belgische overheid De Herborist blijkbaar kan dwingen om de zaak aan de Wolstraat op te heffen en naar elders te verkassen. Omdat de winkel te dicht bij een school ligt… Welk een stuitende onwetendheid viert hier hoogtij. Of zoals de lokale nieuwssite ATV het schrijft: ‘Cannabis-derivaten verkopen mag er niet langer’.

Al zou de hele school in één keer het hele assortiment van De Herborist tijdens de lunchpauze verorberen, nog zou er geen enkele scholier stoned/high of zelfs maar ziek worden! Desalniettemin weet de eigenaar van de kruidenwinkel dat verzet zinloos is in Antwerpen, de stad van Bart de Wever. Een burgervader die hardop zegt (en helaas ook denkt) dat ie de war on drugs kan en gaat winnen

Pop-up store

Goed, dat is allemaal van een behoorlijk tragikomisch niveau. Maar nu de clou van het verhaal, want waarom is de eigenaar die de stad uit wordt gejaagd met zijn winkel wellicht de slimste Belg van het moment? We citeren ATV nogmaals:

Hennepwinkel De Herborist aan de Wolstraat in Antwerpen wordt omgevormd tot een pop-up mondmaskerwinkel

(advertenties)