(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Dankzij de inzet van een – let even op – ‘High Intensity Drug Trafficking Area Task Force’ in Las Vegas is daar afgelopen week een einde gemaakt aan de grootste illegale wietplantage ooit. In een oud magazijn werden liefst 5.700 wietplanten aangetroffen, goed voor een waarde van 8,6 miljoen dollar. En bedenk wel, Las Vegas ligt in de staat Nevada en daar is wiet gelegaliseerd!

Thuisteelt onder voorwaarden

Maar natuurlijk is het niet legaal in Nevada als je zonder staatslicentie duizenden planten kweekt waarop geen kwaliteitscontroles plaatsvinden en waarover ook geen belasting wordt afgedragen. Wel mag iedere volwassene er zelf thuis wiet kweken voor ‘persoonlijke consumptie’, maar uitsluitend als er geen legale wietwinkel binnen een straal van 40 kilometer (!) van je huis ligt.

Alleen dan mag je 6 planten per persoon – en maximaal 12 per huishouden – kweken en dat uitsluitend in een afgesloten ruimte: een kas, kast, kamer of tent.

Duizenden wietplanten in Las Vegas

Aan die strikte regels voldoet een wietkwekerij met 5.700 planten, midden in miljoenenstad Las Vegas met zijn talloze marijuana dispensaries natuurlijk in de verste verte niet. Vandaar dat de Las Vegas Metropolitan Police Department trots melding maakt van de megabust vorige woensdag.

Een deel van de grootste hoeveelheid wietplanten die de politie in Las Vegas ooit te grazen wist te nemen…

Die inval in een oud magazijn op Judson Avenue was het sluitstuk van een maandenlange operatie van genoemde multi-jurisdictional High Intensity Drug Trafficking Area Task Force. Ook spreekt de politie in de gokstad van een ‘sophisticated growing operation’, ofwel hier waren beslist geen koekenbakkers aan het illegale werk.


Vorige record-bust ruim overtroffen

Volgens de lokale tv-zender KSNV was het meteen ook de ‘largest indoor marijuana grow house bust ever’ voor het politiekorps van Las Vegas. Een andere nieuwszender – KTNV – stelt dat ‘een groot deel van het magazijn omgetoverd was tot een verfijnde illegale wietteelt-operatie’.

De autoriteiten troffen o.a. ‘lighting, ballasts, duct work, chemicals, charcoal filters and other items associated with a large-scale growth operation’ aan. Kortom, de hele rimram die je nodig hebt voor goeie binnenwiet. Al wil het spul buiten in de woestijn ook best groeien mits je er water aan toevoegt.

Oh ja, nu zijn jullie natuurlijk net als wij op het hondsdolle af benieuwd naar het vorige recordaantal wietplanten in Las Vegas? Welnu, dat stamt uit 2013 en toen vermoordde de politie ‘slechts’ 3.244 wietplanten.

(advertenties)