(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Alsof wiettelers in het Nederlandse taalgebied het niet al lastig genoeg hebben met politie, justitie, klikkende buurtgenoten en overijverige stroomboeren, komt daar ook nog eens die corona-crisis bij. Want ook die levert rechtsreeks war on drugs slachtoffers op, hoe vreemd dat ook mag klinken. Over naar de Belgische kustplaats Blankeberge.

Allemaal naar de kust!

Naarmate de corona lockdown langer duurt wordt het steeds lastiger om gans het volk binnenshuis te houden. Laat staan als het ook nog prachtig zonnig voorjaarsweer is en je aan de kust woont en/of schuilt voor het virus. Enter een aantal – het precieze aantal is niet bekend gemaakt – mensen met plantjes en de bekende Vlaamse badplaats Blankenberge, afgelopen donderdag.

Omdat vanwege een virusdreiging opgesloten mensen bij mooi weer als lemmingen richting de kust trekken en dat kuddegedrag door de autoriteiten momenteel als laakbaar – zo niet strafbaar – wordt beschouwd, controleert de politie ook de toegangswegen naar Blankenberge. Iedereen die er niets te zoeken heeft wordt dan terug de kant waar men vandaan kwam op geknuppeld gedirigeerd.

Met kleurtjes spelen vinden ze heel leuk in Blankenberge, van cannabis zijn de plaatselijke autoriteiten een stuk minder gecharmeerd… [foto: Thierry Hebbelinck/Shutterstock]

Neveneffect van corona

Maar er is meer. ‘Neveneffect van de controles op het naleven van de coronamaatregelen‘, schrijft de lokale Politie Blankenberge-Zuienkerke namelijk op hun Facebookpagina, afgelopen zaterdag. Wat, welk neveneffect Nou, het stomtoevallig oprollen van een aardig uit de kluiten gewassen wiethandel.

Tijdens ‘een van de velen coronacontroles richting de badplaats’ (zoals de kranten melden) merkten de dienstdoende politieagenten dat er een wagen probeerde te ontsnappen. ‘Alerte agenten’ besloten de auto te volgen en met hulp van ANPR-camera’s kwam het complete gezelschap uiteindelijk tot stilstand bij de loods van een stukadoor in de Hanzestraat.

De corona-verkeerscontrole leidt daarmee rechtsreeks tot de ondergang van een aardig grote wietbusiness. Zo wordt er 80 kilo cannabis aangetroffen, bij de zuiderburen toch al gauw goed voor een kleine miljoen euro handelswaarde, zeker nu in coronatijd met gesloten grenzen en zo.

Boefjes in Blankenberge

Daarnaast staat er – eveneens geheel toevallig uiteraard – net een vrachtwagen bij de loods, met daarin ‘honderden nieuwe plantjes’. De krant Het Laatste Nieuws durft het daarom wel aan om te schrijven: ‘Wellicht waren ze al langere tijd bezig met hun activiteiten.’

Tja, verdere details – hoeveel arrestanten, hoeveel planten – komen er niet van het parket van Brugge. Wel melden alle media dat het bepaald niet voor het eerst is dat er op grootschalige wijze met wietplanten wordt gewerkt in de kustplaats.

Begin april namelijk ontmantelde de politie – op verzoek van de betreffende en van niets wetende huisbaas – al een wietplantage met liefst 1.100 planten (‘straatwaarde meer dan een half miljoen euro’) in een woonhuis, vlakbij die klaarblijkelijk door zovelen geliefde Noordzee…

[openingsfoto: Per Bengtsson/Shutterstock]
(advertenties)