(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Als er iets is wat totaal geen last heeft gehad of zelfs maar een millimetertje is ingekakt tijdens de 15 maanden durende corona pandemie is het de war on drugs, of specifieker nog: Hollandse Hennepoorlog. Geen dag gaat er voorbij of er worden wiethokken, hobbytuintjes of stashes geript, door de politie wel te verstaan. Snel over naar Zaltbommel, want daar stalde de politie de wietbuit pontificaal op straat uit.

Ronkende woorden

‘Aanhouding bij ondermijningsactie, henneptoppen aangetroffen’, kopt de Politie Bommelerwaard zelf op Facebook dinsdag. Dan weet je het wel weer, als direct de troefkaart ‘ondermijning’ wordt getrokken om te berichten over de succes van onze never-ending war on drugs: Daar komt de vaderlandsche propaganda politie weer aan gemarcheerd!

Want wat wordt er nou precies ondermijnd met een hokje waar pak ‘m beet 100 wietplanten staan? Zouden die paar duizend euro extra zwart geld werkelijk zoveel gewicht in de Nationale Weegschaal van Goed & Fout leggen? Dat geloof je zelf toch niet.

(mis)Verstand van zaken

Echte ondermijners zijn mensen/bedrijven die legaal of illegaal NUL euro belasting betalen hier in Nederland, maar wel continu hun ZAKKEN VULLEN met miljoenen en soms zelfs miljarden euro’s. Boeven in het pak of boeven in de spijkerbroek… een boef is en blijft een boef.

Maar een eenvoudige wietteler die in zijn (huur)huis een paar rooitjes extra wil verdienen met het laten groeien en bloeien van een bepaalde soort plant… dát is natuurlijk geen crimineel die de samenleving ondermijnt.

Maar ja, probeer dat maar eens uit te leggen aan de mensen, die van de politie inbegrepen. En dus koekeloerden we woensdagochtend op de redactie ineens naar deze foto:

Ola Narco!

Normaal gesproken stallen onze politiemensen de vangst van de dag niet zo fraai in de openbare ruimte ten toon, zeg maar op zijn Mexicaans of zo. En het is ook zeker lang geleden dat wij van dezelfde politiemensen de ‘straatwaarde’ van de wietvangst te horen kregen. Wat een feest hier in Zaltbommel zeg!

Ach weet je wat, lees het Facebook-ding zelf gewoon even, dan hoeven wij het verder niet – met lichte braakneigingen vanwege het inhoudelijke aspect en besmetting met het antiondermijningsbullshitvirus – samen te vatten:

Kort samengevat dan toch maar; Fuck war and let’s g(r)o(w)!

(advertentie)