(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

De war on drugs in de VS kruipt echt op zijn allerlaatste beentjes, nu zelfs een gigantisch bedrijf als Amazon openlijk support uitspreekt voor federale legalisering van wiet. Wetsvoorstellen daartoe liggen op dit moment in het Amerikaanse parlement. Bovendien kondigt het bedrijf van de rijkste man op aarde – Jeff Bezos, goed voor pak ‘m beet 187 miljard dollar – aan dat voor een deel van de Amazon-functies niet langer met drugstesten zal worden gewerkt.

Amazon wil ‘beste werkgever en veiligste werkplek op aarde’ zijn

Amazon is niet bepaald onomstreden als het gaat om de behandeling en rechten van werknemers. Het bedrijf zou zich min of meer schuldig maken aan uitbuiting en zo. Wellicht dat deze kritiek meespeelde toen dinsdag ineens een verklaring naar buiten kwam via de officiële bedrijfswebsite van Dave Clark, CEO Worldwide Consumer bij Amazon.

Een statement bedoeld voor alle werknemers waarin het management een update geeft over ‘our vision to be Earth’s Best Employer and Earth’s Safest Place to Work’.

Tja, vaak werkt ‘de zaak 180 graden omdraaien’ nu eenmaal het beste, nietwaar? Maar natuurlijk wel goed nieuws voor de bijna anderhalf miljoen personeelsleden van het bedrijf.

Amazon steunt actief legalisering van wiet

We slaan dat vrij obligate gelul over de werkvloer en dergelijke voor het gemak over en richten ons op de kern van de verklaring: Amazon steunt nu openlijk legalisering van wiet!

Specifiek gaat het dan om de Marijuana Opportunity Reinvestment and Expungement Act of 2021 (MORE Act) die momenteel op tafel ligt in het Amerikaanse Congres, en die als doel heeft om cannabis in heel de VS legaal te maken.

Die steun zal ook actief worden uitgedragen bij Amazon door het zogeheten e-commerce company’s public policy team, zo belooft CEO Clark ons dinsdag.

De tweede man (na oprichter Jeff Bezos) van Amazon mocht het ‘cannabisnieuws’ bekend maken…

Meeste sollicitanten niet meer op cannabisgebruik getest

Bovendien kondigt ’s werelds grootste pakjesbedrijf aan dat het sollicitanten voortaan niet langer op cannabisgebruik zal testen voor ‘alle posities die niet gereguleerd worden door het Ministerie van Transport’. Kortom; iedereen die niet de weg op gaat voor Amazon mag zich voortaan veilig wanen als blower en/of cannabispatiënt bij het bedrijf.

Hoewel een hoop staten in de VS wiet al hebben gelegaliseerd, weigeren werkgevers veelal om samen te werken met de branche omdat cannabis op federaal niveau nog steeds als een verboden substantie geregistreerd staat (in Schedule I zelfs, de zwaarste categorie drugs).

CEO Clark: ‘In het verleden hebben wij, net als vele andere werkgevers, mensen uitgesloten voor werk bij Amazon als zij positief testten op cannabisgebruik. Echter, omdat de staatswetten (dus de wetten van de 50 individuele staten, red.) veranderen in de VS hebben we onze koers veranderd.’

Jazeker, je kan van alles zeggen maar niet dat de tijden niet veranderen… zelfs bij Amazon niet. We kunnen niet wachten tot ze ook wiet gaan verkopen en thuisbezorgen 😉

[openingsbeeld: paseven/Shutterstock]
(advertenties)