(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

“We zijn naar dit adres gegaan nadat bij ons informatie bekend was geworden dat hier een hennepkwekerij zou zijn”. Aldus de politie in Emmen op hun Facebook. En dan weet je het wel: onschuldige wietplanten vermoord door een laf belletje naar Meld Misdaad Anoniem. In dit geval zelfs 600 ondergrondse dames.

Prijsschieten op de Schietbaanweg

Hoewel ze dus steen en been klagen over onderbezetting en werkdruk, heeft de politie op een of andere manier wel altijd tijd, ruimte en mensen om wietplanten te bestrijden. Wat heet; in Emmen werd zo’n plantaardige massamoord zelfs over twee dagen uitgesmeerd!

De groene genocide begon donderdagmiddag 17 juni. Na zo’n irritant k*tbelletje bij de nationale kliklijn, rukten de smerissen met gezwinde spoed uit naar de Schietbaanweg. Een toepasselijkere naam voor de plek van het drama hadden we zelf niet kunnen verzinnen.

Alleen maar verliezers

Zonde van al het harde kwekerswerk ook weer, helemaal omdat de wietplanten netjes verstopt zaten in een ondergronds hok nabij de woning. Zeshonderd stuks waren het spreekwoordelijke haasje, daarnaast vond de politie nog een niet nader genoemde hoeveelheid ‘gedroogde hennep’.

Wie ook het haasje waren, zijn de twee mannen die de politie arresteerde op de plek des onheils in Emmen. Het gaat om een 43-jarige man uit Didam en een 38-jarige man uit Nederhorst den Berg.

Burgemeester komt ook even kijken

De regionale nieuwsbron Meternieuws heeft nog wat leuke extra details over de zaak opgegraven. Bijvoorbeeld dat de kwekerij niet zichtbaar was vanaf de openbare weg, maar “zich bevind zich op het terrein achter de woning in een bosachtig gebiedje” (de dt-spelfout is niet van ons). Eigenlijk wel logisch ook dat ie niet zichtbaar was, te meer daar het om een ONDERGRONDSE wietplantage gaat.

Soit. Het laatste dat we erover melden voordat we weer naar zo’n rustgevend filmpje van Meternieuws gaan kijken (rustgevend omdat er hoegenaamd niets in gebeurt, niet omdat we niet boos zouden zijn of zo), is dat zelfs ‘burgemeester Eric van Oosterhout van de gemeente Emmen zijn belangstelling toonde en poolshoogte kwam nemen’.

En dat de politie dus 2 dagen zoet is geweest met dit ondergrondse geval:

 

Nog zo’n enorm rustgevend ‘wietfilmpje’ van Meternieuws kijken? Dat kan hoor:

‘Video > De totale zinloosheid van ons wietbeleid in 3:07 min.’

[openingsbeeld is een fragment uit de video van Meternieuws]
(advertentie)