(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Het is zo’n beetje net zo oud als dat er coffeeshops en strains bestaan: wietgerelateerde woordspelingen met namen van beroemde merken. Maar dispensary Budway in Vancouver zal er niet langer om lachen denken wij, want de rechter heeft ze nu veroordeeld om $40.000 te betalen aan broodjestoko Subway

Dubbelzinnigheid troef

Wij daarentegen hebben wel smakelijk gelachen om zoveel dubbelzinnige brutaliteit van de Canadese coffeeshop, overigens eentje zonder officiële licentie. Want het ligt er dan ook wel erg dik opgesmeerd, die gelijkenis van de wietwinkel en de broodjeszaak.

Kijk anders eerst even naar dit ontzettend grappige Insta-filmpje van die brutale cannabisknakkers:

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Budway (@budwayonclark)

Iets te dik belegde copycat

Een blowend broodje als mascotte voor je cannabisshop, haha. Hoe verzin je het? Tel daarbij de naam op – Budway versus Subway – alsook ook de gehele vormgeving (kleuren, lettertype) en je begrijpt dat het Federal Court of Canada weinig anders kon dan de boefjes uit East-Vancouver veroordelen wegens copyright schending van de fastfoodketen.

Volgens de rechter ligt het er net wat te dik bovenop allemaal, lift Budway zodoende gratis mee op de goede naam en faam van Subway en lijdt laatstgenoemde zelfs reputatieschade door de cannabis copycats. Of de cannabis & welness store maar eventjes 40.000 dollar schadevergoeding wil overmaken naar Subway.

Humorloze broodjesbakkers

Nou ja zeg, die grote bedrijven hebben ook echt zelden gevoel voor humor hè? Kunnen wij hier bij CNNBS trouwens uit eigen ervaring over meepraten; in 2017 moesten wij op dringend advies van de advocaten van The Rolling Stones (lees; dreiging met enorme geldboetes) onze naam noodgedwongen veranderen van RollingStoned in wat het nu is…

Geen wonder dat de eigenaar van Budway zich niet eens kwam verdedigen in de rechtszaal. Ook voor de media daarginds hielden de boefjes zich doofstom. Nou ja, nog één keertje lachen dan maar om wat ooit was:

 

(advertentie)