(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Verder met de dagelijkse waanzin die drugsoorlog heet. En dan bedoelen we uiteraard het heldhaftige optreden van de vaderlandse politie tegen de enige echte zaak die de samenleving in haar naakte existentie bedreigt: wietplanten. In Ede kon vorige vrijdag een grandioze overwinning voor het korps worden bijgeschreven. Liefst 30 wietplanten vernietigd en 4 levensgevaarlijke ondermijners in de boeien geslagen!

Bel je rot!

Het was niemand minder dan wijkagent Ilco de Ruijter, verantwoordelijk voor het buitengebied van Ede a.k.a. Wekerom, die ons via zijn Instagram op de hoogte stelde van het wonderbaarlijke succes.

Nou ja wonderbaarlijk… uiteraard konden de agenten van de Politie Ede ook hier weer eens eenvoudig scoren dankzij een telefoontje dat een bange/brave burger pleegde naar Meld Misdaad Anoniem.

Het is godgeklaagd hoe makkelijk de doorsnee onwetende burger – bang gepropagandeerd door jarenlange war on drugs bullshit (“criminelen”, “levensgevaarlijk”, “ondermijning” et cetera) – een ander erbij lapt die eigenlijk toch weinig anders doet dan er wat planten op na houden. Het is niet dat wiettelers een Groen Kalifaat willen stichten of zo, toch?

Kwestie van de verkeerde prioriteiten stellen

Zeker in dit geval in Wekerom mag je als normaal denkende en belasting betalende inwoner van dit kikkerlandje toch wel de wenkbrauwen fronsen. Want hoewel ze steen en been klagen over de enorme werkdruk en te weinig mankracht, heeft de politie ALTIJD TIJD om na een anonieme melding ergens planten te gaan ruimen en liefst ook mensen daarvoor (voor dat houden van planten) te klissen.

Maar een beetje rond kuieren op een leuk zomerfestival, ho maar! Wij durven er toch wel bijna zeven knipvingers om te verwedden dat als je aan het volk zou vragen: ‘Willen jullie festivals en/maar daardoor ook wietkwekerijen die niet worden opgeruimd, of willen jullie geen wietkwekerijen en/maar daardoor ook geen festivals?’ … het meest gegeven antwoord de huidige politie-aanpak 180 graden op zijn kop zet!

De wietplanten uit Wekerom die goed zijn voor een politieonderzoek en -inval en uiteindelijk 4 arrestaties…

Trots of kots?

Soit. Nadenken – laat staan zelf  nadenken – doen ze niet graag bij de blauwhemden, en dus presenteert wijkagent Ilco de Ruijter zonder schaamte maar juist met veel trots:

“Na de instap troffen de collega’s inderdaad een hennepkwekerij aan met 30 planten. Er zijn 4 aanhoudingen verricht”

Nee, op deze manier wordt het niks met die zomerfestivals, zoveel is zeker… Op naar het volgende wiethok.

(advertentie)