(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Wat Marokkaanse hasjmakers in het groot doen met persen gemaakt van autokrikken, kun je zelf beter in het klein. Een klein beetje spierkracht is alles wat ervoor nodig is om je pollen tot heerlijke hasj om te toveren. Dubbele handgrepen zorgen voor dubbele perskracht, en dat is ook handig voor rosinmakers…

Met een pollinator, ice-o-lator, of gewoon een simpele zeef tover je je knipafval gemakkelijk om in kief. Nu kun je kief natuurlijk gewoon zo in een joint roken, maar het wordt een stuk handelbaarder als je het tot een blokje smakelijke hasj perst. En tenzij je kruiwagens vol met kief hebt, gaat dat het beste met een handpers zoals dit stalen magnetische exemplaar.

Doordat deze stalen pollenpers niet aan één kant, maar aan beide kanten handvatten heeft, wordt de perskracht verdubbeld. Hij bestaat uit zes delen en is van onverwoestbaar staal. De magneten zorgen ervoor dat je zelfs de kleinste hoeveelheid kief – bijvoorbeeld uit je grinder – in kunt persen.

 

Rosin persen uit wietblokjes

Uit geperste hasj kun je gemakkelijker rosin persen dan uit losse kief, dus het loont de moeite om er eerst een paar handzame schijfjes hasj van te maken. Maar nog beter is misschien wel om gewoon rechtstreeks rosin te persen uit wietblokjes. Hoe compacter je je wiet namelijk weet te krijgen voordat je het tussen je stijltang perst, hoe meer van het goudgele concentraat eruit komt gutsen.

Deze magnetische stalen pollenpers is ongeveer 10 bij 10 centimeter (handvat tot handvat) en perst cilindervormige blokken hasj of wiet met een diameter van 20 millimeter. Hij kost slechts 19,95 op Azarius.nl dus voor de prijs hoef je het niet te laten.

 

(advertenties)