(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Op de dag dat recreatieve cannabis werd gelegaliseerd in de Amerikaanse staat Californië maakte oud-wereldkampioen zwaargewicht boksen Mike Tyson bekend dat hij er een ‘cannabis resort’ gaat beginnen. Daar zullen niet alleen eersteklas strains met THC en CBD worden geteeld, maar er komt ook ‘cutting-edge technology’ om het onderzoek naar de gezondheidsvoordelen van wiet te bevorderen. En je kan er kamperen in luxe caravans!

Iron Mike

Veelvuldig wereldkampioen boksen Mike Tyson stapt in de wietindustrie! [foto: s_bukley/Shutterstock]

Mike Tyson (1966), als bokser beter bekend als Iron Mike, was bepaald geen lieverdje in zijn actieve dagen. Zo beet (!) hij eens een stuk oor af van een tegenstander in de ring, moest hij 3 jaar effectief brommen in de gevangenis wegens verkrachting (tijdens die jaren bekeerde hij zich tot de islam) en jaste hij er met zijn ook buiten de ring onstuimige levensstijl praktisch al zijn boksinkomsten – ongeveer 400 miljoen dollar – doorheen. Vandaar wellicht dat de vader van 7 kinderen nu de move naar de legale cannabisbranche maakt…

Cannabis resort in de woestijn

Tyson is het getatoeëerde gezicht van een clubje zakenmensen dat brood ziet in een cannabis-complex op een nu nog verlaten stuk grond van 16 hectare in California City, een stuk woestijn op bijna 100 kilometer ten zuidwesten van Death Valley National Park. Volgens partner Robert Hickman zal ‘Tyson Ranch’ een oase in de woestijn worden nadat zij het land gaan cultiveren.

Volgens website Blast die het nieuws wereldkundig mocht maken, zal het wietresort van Tyson en co 8 hectare land reserveren voor kweekfaciliteiten die het ‘voor master growers mogelijk maken om maximale controle uit te oefenen op hun omgeving’. Er komt ook een Tyson Cultivation School waar wietkwekers de ‘laatste en beste manieren leren om hun eigen strains te perfectioneren’. Een prima naam voor de eigen wietsoortjes heeft de champ overigens al gedeponeerd: Iron Mike Genetics.

Oorlogsveteranen

En dat is nog niet alles wat er op het cannabis resort komt, want naast de onderwijsmogelijkheden en de wietkwekerij zelf komen er ook nog een hydro-winkel, extractie-faciliteit, edibles fabriek en een premium ‘glamping’ kampeerplek met cabines en niet te vergeten een heus amfitheater. We zijn benieuwd of we Iron Mike daar ook nog live zullen zien optreden?

Denk nou overigens niet dat de voormalige wereldkampioen alleen uit geldnood en opportunisme in de legale cannabisindustrie stapt. Tyson gelooft al heel lang in de heilzame eigenschappen van wiet. Zijn bedrijf Tyson Holistic – dat de wietboerderij in de Californische woestijn gaat runnen – bestaat voornamelijk uit oorlogsveteranen en heeft naar eigen zeggen ‘het verzorgen van mannen en vrouwen die gediend hebben in het leger als topprioriteit’. Tyson Ranch ligt ook dichtbij Edwards Air Force Base en door de banen die de wietfarm creëert hoopt Tyson op een warme band met de lokale gemeenschap.

Burgemeester Jennifer Woodvan California City is in ieder geval alvast fan en noemt het zakelijke avontuur een ‘wedergeboorte’ voor de hele stad…

[openingsbeeld: CarlaVanWagoner/Shutterstock]
(advertenties)