(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Naast Unilever komt er nóg een belangrijk bedrijf met zijn hoofdkantoor naar Nederland: Cannabis Science Inc. Deze in Duitsland gevestigde internationale (medicinale) cannabisonderneming komt naar ons land om verdere Europese expansie vorm te geven. Verder is deze week bekendgemaakt dat Crown Baus Capital Corporation samenwerkt met Cannabis Science om Cannabia® – ’s werelds eerste alcoholische hennepbier – in de VS en Canada te gaan verkopen.

Amerikanen kopen Duits hennepbier

Ook in de zakelijke cannabisbranche bruist het van de activiteiten. Dinsdag kondigde het beursgenoteerde investeringsfonds Crown Baus Capital Corporation vanuit Beverly Hills in Californië aan dat het een 100% belang heeft verworven in het eerste wietbiertje ter wereld: Cannabia®.

Om dit gerstenat met alcohol én THC aan de man/vrouw te brengen in de Verenigde Staten en Canada – waar zoiets gewoon mag in tegenstelling tot pak ‘m beet Nederland – gaat het bedrijf een partnerschap aan met het eveneens beursgenoteerde Cannabis Science, Inc. Zo kan het bier ook in alle dispensaries en apotheken in Noord-Amerika in de schappen komen te liggen.

Cannabia wil na 22 jaar de wereld veroveren

Cannabia werd al in maart 1996 (!) gelanceerd, toen Duitsland officieel de teelt van hennep toestond, de zogenaamde industriële vezelhennep dus voor de goede orde. ‘Een geheim en met de hand geselecteerde mix van gerst, malt, hop en hennep geeft Cannabia zijn rijke smaak en onmiskenbaar henneparoma’, aldus de Duitse brouwers. Op dit moment wordt het speciaalbiertje (de versie zonder THC dus nog) gedistribueerd naar diverse EU-landen, Zwitserland, Japan, Zuid-Korea en India.

Daar moeten volgens de Duitsers en de Amerikaanse investeerders snel nieuwe markten bijkomen, met als eerste de lucratieve Noord-Amerikaanse. Naast bier – in de vorm van een ‘traditionele pils’ – met en zonder THC, biedt Cannabia ook een alcoholvrije variant aan en een THC-vrije Canna-Cola.

Cannabis Science verhuist naar Nederland

Dat is natuurlijk hartstikke leuk voor al die fortuinlijke cannabis consumenten en patiënten daarginds, maar het écht interessante nieuws voor ons staat iets verderop in het dinsdag gepubliceerde persbericht over de bierplannen.

We citeren: ‘Als ondersteuning van deze acquisitie en expansie-strategie is Cannabis Science reeds begonnen met het proces om het Europese hoofdkwartier te verhuizen van Duitsland naar Nederland. Daarnaast worden ook alle assets van de joint venture met Dupetit Natural Products GMBH – zoals Cannapow en andere hennep- en cannabis-infused producten – verhuisd naar Nederland.’

Schitterend nieuws voor ons landje natuurlijk, te meer daar ook de ontwikkeling van nieuwe cannabisproducten voortaan op de Hollandse kleibodem zal plaatsvinden…

(advertenties)