(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

De laatste keer dat Pothead Sativa een verslag stuurde, ging het niet zo heel lekker. Hermafrodiete planten bestoven de wietplanten in één van zijn testtuinen. Op de valreep van het jaar kon er gelukkig toch nog wat geoogst worden, en wij hebben de foto’s van het eindresultaat.

Het is alweer even geleden sinds onze laatste update hier op CNNBS, dus laten we beginnen het geheugen even op te frissen. Wat groeide en bloeide er ook alweer in de CSTP420 testtuinen? Wel, in één van de kweektenten bleken een aantal hermafrodiete planten te staan (twee Eleven Roses planten van Delicious Seeds), ofwel vrouwelijke wietplanten die ook mannelijke bloemen en dus stuifmeel produceren. Die planten hebben we natuurlijk verwijderd maar het was afwachten wat er nog van terecht zou komen.

Gelukkig ging het in de andere twee testtuinen, en met de rest van de dames wél goed. Inmiddels staan alle wietplanten ruim 10 weken op 12/12, en is de tijd gekomen om te oogsten wat we zaaiden. Alleen de planten onder de 315 Watt CMH lampen moeten nog een weekje, dus dat hou je van ons tegoed.

Black Box Silver 240L / Spectrum King SK602(GH) & SK602

Laten we beginnen met de onfortuinlijke tent waarin we de twee herma’s troffen. Omdat we het net te laat opmerkten kunnen we hele dikke monstertoppen wel vergeten hier… Door de bevruchting verbruiken de planten meer energie aan het ontwikkelen en rijpen van zaden, en heel wat minder op het produceren van mooie dikke buds.
Dat de planten hier bevrucht waren, was duidelijk te merken bij het oogsten, de bloemen plakken als de neten maar het zijn zeker niet de dikste toppen.

We hadden 6 verschillende wietsoorten in deze testtuin, waarvan er 9 werden uitgegooid die van boven tot onder vol zaden zaten. 9 Andere dames bleven staan, en van alle 6 de strains konden we er gelukkig eentje in houden die op het eerste zicht minimaal bevrucht was. De verste 3 rijen van 3 planten hebben we laten staan,  de eerste 3 rijen met daarin de twee herma’s vooraan, hebben we in de kliko gemikt! Wat je op de foto’s ziet is het eindresultaat van de planten die de oogstdag haalden.

De planten hierboven groeiden en bloeiden onder de led units van SpectrumKingLED, meer bepaald de SK602 en SK602(GH). Ze kregen de voeding van Mills Nutrients: A+B, Vitalize, C4 en Ultimate PK zorgden ervoor dat de toppen toch enigszins toppen te noemen zijn. Ondanks onze tegenslag gaan we toch een beetje kunnen genieten van hun pracht hopen we.

BiomoZ

Waar ik geen foto’s van heb maar graag wat over kwijt wil nog is het volgende: tijdens het uitkuisen van de rootpouches was heel duidelijk op te merken dat het gebruik van de producten van BiosmoZ deze ronde zijn vruchten heeft afgeworpen. Het wortelgestel van deze was subliem te noemen; we hebben altijd al deftige wortels gehad door met kokos en rootpouches te werken maar het resultaat was deze keer opmerkelijk. Het wijst er maar weer eens op dat microbes en bacteriën wel degelijk bijdragen aan een gezond wortelstelsel, én een geslaagde oogst.

Black Box Silver 100 / Spectro Light Blast 400

Op naar beter nieuws uit de tent waar de Blast 400 van Spectro Light de scepter zwaait. De tent waarin, zoals jullie zich misschien nog kunnen herinneren, al 7 dagen na de omschakeling naar 12/12, bloeiverschijnselen zichtbaar waren, was ook het eerst klaar voor de oogst. Dit waren onze bevindingen.

Na een snelle aangroei van nodes, waren we over de groeiperiode uitermate happy. Alleen viel het ons wel op dat de planten in deze tent toch opmerkelijk meer zijn gaan strekken. Ondanks dat de Blast400 steeds op geschikte hoogte bleef hangen. Aan het einde heb je dan lange takken met dikke vette toppen die helemaal gaan hangen. Dan wordt het lastig om zonder steun van een net, de boel nog enigszins recht te houden. Hieronder zie je de C Banana en Larry Bird Kush van huismerk Zamnesia die we in deze testtuin volledig tot hun recht lieten komen.

Keep it Mills 😉

Eveneens is het gebruik van een goeie voedingslijn op te merken. Mills Nutrients doet gewoon wat het moet doen en is hier op Cannabis Strain Testing Project al langer de prijsvogel der voedingen. Waarom moeilijk doen als het ook makkelijk kan met Mills? Keep it simple keep it Mills.

Dan zijn alweer aan het einde gekomen van dit verslag. De derde en laatste tent waar we de twee CMH315’s in hebben hangen, zit nog een laatste week in flush (spoelen) en kan dan ook geoogst worden. Het verslag daarvan lezen jullie de volgende keer gewoon weer. Tot die tijd wens ik jullie met z’n allen fijne feestdagen toe met vrienden, familie en geliefden. Feest ze!

Pothead Sativa

(advertenties)