(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Een producent van legale cannabis producten uit Californië zorgde deze week voor opschudding met Canna Bumps. Oftewel THC om te snuiven! Het spul ziet eruit als cocaïne en komt zelfs met een minischepje om makkelijk te snuiven, en een creditcard om lijntjes te trekken. En daarmee slaan ze de plank behoorlijk mis… 

Kijk. Dat het kán, betekent natuurlijk niet dat je het ook moet maken: cannabis om te snuiven. Maar ja, daar dacht het bedrijf THC Living uit Californië kennelijk toch anders over. Canna Bumps bestaat echt. Het poeder komt in een glazen flesje en bevat 600 milligram THC. En wordt zelfs geleverd met een minischepje om snel te snuiven, én een creditcard om lijntjes te trekken. Leg dat maar eens uit in de coffeeshop…

Weerstand

We zijn eigenlijk wel trots op de Amerikaanse cannabismensen, want het product stuitte afgelopen week op behoorlijk veel weerstand. Cannabismensen gingen los over het product op Twitter, Instagram en Reddit over het goedje. Een enkeling reageert positief maar de meeste stoners moeten toch niet veel hebben van het witte poeder.

‘Breng Canna Bumps naar mijn feestje, en ik en mijn vrienden zullen je uitlachen tot je weer vertrekt.’ Of cynischer, ‘Ik kan niet wachten om het meest eenvoudige roesmiddel verder te bemoeilijken! Bel me weer als ik wiet rechtstreeks in mijn aderen kan spuiten.’. En deze is ook grappig, ‘Leg een lijntje voor je vrienden en zie de verbazing als ze ineens heel relaxed worden van coke.’.

Schadelijk

Toch is het product schadelijker dan bovenstaande grapjes doen vermoeden. Om te beginnen lijkt het niet eens toegestaan volgens de wetten in Californië. Want hoewel Canna Bumps als concentraat met 600 milligram THC een legaal product is in Californië, wordt het product als een edible aan de man gebracht, en daarvoor geldt een maximum van 100 milligram THC.
Dat niet alleen maar een te snuiven wietproduct doet natuurlijk niets goeds aan het imago van cannabis, dat toch al niet door alle Amerikanen omarmd wordt. Het draagt daardoor bij aan het illegaal houden van cannabis, waarvoor jaarlijks 450.000 Amerikanen achter de tralies belanden.

Nee, Canna Bumps moesten we maar niet naar Europa halen… En het lijkt erop dat dat ook niet eens mogelijk is, want door alle commotie besloot THC Living het product weer meteen van de markt te halen. Het is niet langer te vinden op de website van het bedrijf.

(advertenties)