(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Wild-west taferelen vorige dinsdag in een indianenreservaat in Californië. Daar viel de politie van San Jose onverwacht binnen, om niet eerder weg te gaan voordat er 10 mensen in de boeien waren geslagen en meer dan 22.000 (!) wietplanten waren ‘geoogst’.

22.100 wietplanten in 55 ‘hoop houses’

Over naar Mendocino County’s Round Valley Indian Reservation dus. Daar kwam de politie vorige week langs, snuffelend naar sporen van een in april verdwenen man van 29 jaar oud die naar verluidt in de cannabis-industrie zou werken. Van die verdwenen Victor Medina echter geen spoor, maar des te meer van tienduizenden geurende wietplanten.

De politierechercheurs van Mendocino County ‘vonden’ namelijk meer dan 22.100 wietplanten in 55 ‘hoop houses’. Dat zijn ‘long dome-shaped greenhouses made with PVC pipes and plastic tarps’, en daar kan je onder de Californische zon dus uitstekend wiet in telen, dat is wel duidelijk. Er zijn 10 mensen opgepakt, waaronder twee vrouwen.

De sheriff pikt het niet

Maar indianen of niet, ook onder dat volk zitten mensen die andere mensen niet gunnen dat ze florerende wietplanten hebben. Volgens sheriff Matthew Kendall namelijk, was de politieactie een direct gevolg van diverse klachten van bewoners van het Round Valley Indian Reservation over ‘illegale wietkwekerijen’ in het reservaat. Die zouden in de afgelopen maanden zijn neergezet door ‘mensen van buiten het reservaat’.

En dat pikt onze sheriff niet natuurlijk. Matthew – I’m not going to put up with it – Kendall besteeg zelfs het YouTube platform om die verdomde wietkwekers in het indianenreservaat op hun eigen turf toe te spreken:

Legalisering in Californië nog geen doorslaand succes

Hoe hilarisch dit soort filmpjes ook zijn in zeker opzicht, feit is wel dat de staat Californië ruim 2 jaar nadat recreatieve cannabis werd gelegaliseerd nog steeds met een enorme zwarte, illegale wietmarkt kampt. Collega-wiesite High Times haalt een rapport van vorig jaar aan, waaruit blijkt dat illegaal nog altijd drie keer groter is dan legaal in de dichtstbevolkte Amerikaanse staat (2,5 keer het aantal inwoners van Nederland).

Ook zouden er nog steeds rond de 2.835 coffeeshops zonder vergunning opereren, tegenover slechts 873 ‘licensed marijuana dealers’. Tja, dan moet je niet verbaasd staan kijken als er eens een keer een stoute indiaan tegen de lamp loopt…

(advertentie)