(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Nee, Kind LED heeft geen extra grote versies van hun K3 LED kweeklampen uitgebracht, maar heeft wel een geheel nieuwe Kind K3 LED serie uitgebracht. De nieuwe XL-modellen zien er een stuk strakker uit, maar de grootste verbeteringen zijn op het gebied van een betere lichtverdeling en -kwaliteit. 

Het was in 2014 toen Kind LED hun K3-serie voor het eerst in Nederland uitbracht. Inmiddels schrijven we augustus 2019 en heeft de Amerikaanse LED-fabrikant een nieuwe K3-serie uit. De nieuwe modellen hebben er verbeteringen op het gebied van design, lichtverdeling, lichtkwaliteit én twee letters bijgekregen: XL. Om maar meteen met de meest in het oog springende verbeteringen te beginnen, zo zien de nieuwe Kind LED K3 XL kweeklampen eruit!

Notspots

Zoals je ziet bevinden zich bij de nieuwe K3 XL kweeklampen van Kind geen LED diodes meer in het midden. Bij alle modellen is een vlak in het midden vrijgehouden van leds. Dit zorgt ervoor, aldus Kind, dat het aantal hotspots (plekken waar lichtbundels zich ophopen) tot een minimum beperkt wordt. In combinatie met de vernieuwde en zogenoemde secondary optical lenses zorgt dit voor een zeer gelijkmatige verdeling van licht.

De secondary optical lenses, om daar nog even over door te gaan, zijn lenzen die de stralingshoek van individuele LED diodes beïnvloeden. Deze zijn bij de nieuwe XL-modellen opnieuw gekalibreerd en zorgen samen met de betere verdeling van diodes, voor tot wel 200% betere lichtpenetratie in het gewas.

Nieuwe (UV) diodes

LED technologie heeft sinds de eerste Kind K3 LED niet stilgestaan. De nieuwe XL-modellen maken dan ook gebruik van de nieuwste generatie LED diodes, die aanzienlijk efficiënter met stroom omgaan. Hierdoor is het unieke 12-bandspectrum van Kind verder verfijnd. Ook zijn een aantal UV-diodes toegevoegd, welke voor een betere geur en smaak zorgen. Van cannabisplanten is inmiddels namelijk gebleken dat zij meer hars (met daarin alle werkzame stoffen en geur en smaakstoffen) produceren, wanneer zij UV-licht ontvangen. De hars beschermt wietplanten namelijk tegen de UV-straling.

Kind heeft drie verschillende K3 XL modellen uitgebracht, de XL300, de XL450 en de XL600. De modellen zijn vernoemd naar het Wattage aan HPS lampen dat zij volgens Kind kunnen vervangen. De XL300 gebruikt echter maar 210 Watt aan stroom. De XL450 verbruikt 270 Watt en de XL600 heeft een werkelijk stroomverbruik van 320 Watt.

Kind K3 XL300, XL450 en XL600 kweeklampen kosten respectievelijk €559,-, €699,- en €839,- euro. Bestellen doe je op LedParadise.eu

(advertenties)