(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Brutalen hebben de halve wereld zeggen ze en dat geldt natuurlijk zeker in een metropool als New York, waarvan de inwoners bekendstaan als redelijk to the point zo niet grofgebekt. Neem deze gasten in een kleurrijke, omgebouwde schoolbus. Die zetten ze op de straten van The Big Apple ongegeneerd in als mobiele coffeeshop! En eentje met een meer dan fatsoenlijk cannabisaanbod ook, zo getuigen de foto’s (wel pics van de politie helaas).

De rijdende wietwinkel komt bij je langs

Ja, de staat New York heeft recreatieve cannabis gelegaliseerd, maar het wachten is nog op de eerste wietwinkels die de deuren openen. En dus moeten de illegale straatdealers nu toeslaan om nog wat van de omzet te redden. Enter deze schoolbus, die door enkele creatieve inwoners werd omgetoverd tot een rijdende coffeeshop in de bekende reggaekleuren groen, geel en rood. Een ‘Magic School Bus’ noemt de website New York Post het en daar is weinig aan overdreven.

Volgens het Openbaar Ministerie in de wijk Queens verkochten de twee mobiele wietondernemers cannabis onder de lekker bekkende naam ‘Beach Boyz Budz’. Wellicht dat de heren ook nog van plan waren om na gedane arbeid lekker naar het strand te tuffen om de restanten zelf op te roken.

Nee, dit soort klanten wil je liever niet in je cannabus zien…

Undercover agenten kopen shitload aan illegale wiet

Volgens het Queens District Attorney’s Office werd er vanuit de schoolbus met name gedeald in Rockaway Park, ‘slechts twee straten verwijderd van scholen’. Wie zijn deze brutale gasten die zo verzot zijn op rastafari en diens heilige sacrament?

Maak kennis met Omar Herrera (32) en David Reilly (46), die overigens door een undercoveractie van politieagenten tegen de lamp liepen reden. De smerissen kochten ook niet direct kleinschalig in: 1,13 kilo wiet, 274 joints en 9 vape-pennen gevuld met THC!

Uiteraard bleef de ripdeal van de dienders niet beperkt tot dat wat ze undercover kochten bij de Beach Boyz Budz. Er werd ook een wietplant van een halve kilo in beslag genomen, een fles met 1 liter cannabis siroop, twee potten met ‘cannabis crumble’ en 49 zakken met wiet gummies en koekjes.

Openbare aanklager vindt belastingontduiking maar niks

Jammer toch weer dat het allemaal verboden is, terwijl het zo handig is als de dealers bij je voor de deur parkeren met zo’n bus vol lekkernijen. ‘Winkels, trucks en andere outlets die momenteel recreatieve wiet verkopen doen dat illegaal’, stelt openbaar aanklager Melinda Katz. ‘Wat consumenten van deze verkopers kopen is niet gereguleerd en is zeer waarschijnlijk niet getest door de staat.’ Bovendien beweert het OM dat uit privétests zou blijken dat illegale cannabis niet zelden ‘besmet is met schadelijke vervuiling’.

Wat mevrouw Katz ook niet bevalt is de oneerlijke concurrentie. ‘De illegale dealers ondermijnen de legale verkopers nog voordat zij zelfs in staat zijn om te starten, wat zich vertaalt in verloren belastingopbrengsten en verloren financiering voor publieke diensten.’

Nog heel even hebben de zwarte en grijze wietmarkt het voor het zeggen in New York

Wanneer krijgen die New Yorkers dan eindelijk de beloofde legale wietwinkels? Een ‘state board’ heeft inmiddels de eerste verkooplicenties uitgedeeld en wellicht nog voor het einde van dit jaar rolt dan de eerste gereguleerde cannabis over de toonbank.

Die vergunningen, goedgekeurd door het Office of Cannabis Management, kwamen ongeveer 20 maanden nadat de staat New York ‘adult-use weed’ ofwel recreatieve cannabis legaliseerde. Ondertussen draait de ‘grijze markt’ met ongelicenseerde verkopers echter volop, zo schrijft New York Post.

En daar had de sheriff van de metropool ook nog iets over te zeggen woensdag. Anthony Miranda: ‘Terwijl de stad een verplichting heeft om legale dispensaries te ondersteunen, blijven veel winkels in alle wijken de wet overtreden door ongereguleerde producen te verkopen. Wij zullen blijven samenwerken met onze partners om actie te ondernemen tegen degenen die deze contrabande (dat betekent smokkelwaar, haha) verkopen en belastingen ontwijken.’

(advertentie)