(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Over naar de staat Oklahoma, daar waar cannabis nog ouderwets verboden is. Vandaar de activiteiten wellicht van de familie WEED (géén grap), bestaande uit moeder Weed en drie zonen Weed. Zij worden door de autoriteiten ervan beschuldigd er een ‘nationwide marijuana dealing enterprise’ op na te houden.

Soms heb je nu eenmaal een naam die bepaalde activiteiten uitlokt. Zoals de achternaam Weed dus, waarmee moeder Margery (54) en haar drie boys Brandon Clay (20), Jason Tyler (25) en Eric (21) gezegend zijn. Maar ja, Oklahoma hè, daar is het lastig om een legale cannabiszaak te starten, simpelweg omdat de rednecks daar nog niet zover zijn om recreatieve wiet te legaliseren. Dus dan maar illegaal nietwaar?

Moeder Weed stalkt politieman

Vorige week kwam er echter een definitief einde aan de Weed’s familiebusiness, toen moedertjelief door de politie in Oklahoma City werd gearresteerd op verdenking van bedreiging van een politieagent. Margery zou de cop hebben bedreigd via Facebook, waar ze hem ervan beschuldigde ‘mijn familie te vernietigen’. Ook noemde ma Weed de agent ‘duivels’ en ‘waardeloos’. De politieman antwoordde Margery en zei dat ze hem stalkte en dat ‘hij bang was dat zij geweld zou uitlokken’ en daarom zou hij de autoriteiten waarschuwen.

Bedreigingen via telefoon

Het hele gedoe begon omdat Margery’s zoon Brandon Clay Weed sinds augustus in de gevangenis zit, op beschuldiging van een hele hoop dingen die niet mogen. We noemen allereerst de bijna 5 kilo wiet in zijn bezit, en daarbij nog de 45.000 dollar cash, weegschalen, bongs, 2 geweren, 1 shotgun en 3 pistolen. Genoeg om de door de politie als ‘bendeleider’ omschreven Brandon vast te houden, met een borgsom van liefst 1 miljoen dollar.

Na de stalkersmelding van de bedreigde agent ging men de telefoontjes tussen moeder Weed en haar gevangen zoon Weed eens afluisteren. Afgelopen 15 november bijvoorbeeld, toen ma haar zoon vertelde dat zijn advocaat maar beter eerder bij de politieagent kon zijn dan zij… en dat als ze gearresteerd zou worden ‘om niks, ik hem vermoord’. Twee dagen later, opnieuw via de telefoon, zei moeder Weed het volgende: ‘If [the officer] doesn’t leave me the f**k alone I’m gonna kill him…I can’t deal with him anymore…him and his people’.

De Weeds houden van wiet

Oeps. Staat dus allemaal op tape, aangezien de gesprekken naar en vanuit Oklahoma County Jail standaard worden opgenomen. Zoals een volgend telefoontje op 20 november waarin Margery een droom omschrijft waarin ze voor het huis van de politieagent staat. Brandon doet vanuit de bak vrolijk mee en zegt: ‘Hij werd zo pislink toen ik zei dat ie een mooi huis heeft’, waarna zijn moeder begint te lachen.

Oh ja, we moeten natuurlijk ook even – ter verdediging van moeder Weed – melden dat behalve bendeleider Brandon, ook Jason en Eric achter de tralies zitten. Laatstgenoemde zit zelfs in de bak in de staat Arizona omdat ie betrapt werd bij het smokkelen van 12 kilo wiet. Jason was de Sjaak omdat de politie bij hem 5 kilo wiet aantrof, 2800 dollar cash en een assault style rifle terwijl ie in zijn auto rondreed…

Grootschalige wietsmokkel

Drie zoons, alledrie in de gevangenis vanwege wiet. Zie daar de uitgangspositie van Margery, die dus gewoon verder vloekt en tiert over de telefoon. Tot vorige donderdag dus, toen de autoriteiten besloten dat het genoeg was en ook moeders zich voortaan in een oranje overall achter de gevangenismuren mocht gaan ophouden. Dat was ze echter snel beu en aangezien haar borgsom slechts 10.000 dollar bedroeg, loopt ze in inmiddels weer vrij rond (zij het met een juridische aanklacht wegens ‘bedreiging met een gewelddadige daad’ aan de rok). In het verleden zijn Margery en haar echtgenoot Jeffrey trouwens al vaker gearresteerd wegens ‘grote hoeveelheden wiet’, zo maakte de politie in Oklahoma City bekend.

De politie beschouwt de Weed familie als leden van een ‘grootschalige wietsmokkelbende’ en maakte bekend dat ze sinds januari 2016 zes keer bendeleden hebben gearresteerd. Daarbij is in totaal meer dan 27 kilo wiet in beslag genomen, net als concentraten, cocaïne, psychedelische paddestoelen, 90.000 dollar contant geld en vuurwapens. Zoals gezegd ziet de politie Brandon Weed als de leider en bovendien eentje die ook vamnuit de gevangenis nog doorging met het runnen van de drug enterprise.

Wat vind jij?
Leuk
Leuk Love Haha Wow Huilen Boos
(advertenties)