(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

BREAKING NEWS!  De minister van Justitie geeft openlijk toe dat hij in zijn studententijd – eerst een studie geschiedenis en daarna rechten – in de prille jaren 70 wiet heeft gerookt! Zelf noemt ie het overigens “jeugdige experimenten”…

Het was natuurlijk wachten op een onthulling van dit formaat, maar de minister van Justitie is eventuele roddel & achterklap voor geweest, door in een interview openlijk toe te geven dat hij in zijn universiteitsjaren geëxperimenteerd heeft met cannabis!

Holder gelooft in decriminalisering

Minister van Justitie Eric Holder

Minister van Justitie Eric Holder

De Democraat Eric Holder, tegenwoordig minister van Justitie in de regering van president Obama (die zelf al eerder toegaf dat ie blowde en inhaleerde), heeft bij sollicitaties naar overheidsfuncties trouwens  altijd eerlijk gemeld dat hij zich aan “jeugdige experimenten” bezondigd heeft. Daarom zullen zijn uitspraken, die hij deed tegenover website The Huffington Post, geen gevolgen hebben. Holder zegt in het gesprek dat hij er in zijn tijd als rechter ook moeite mee had om mensen te veroordelen voor het simpele feit dat ze wiet in hun bezit hadden. “Ik moet zeggen dat ik veel jongen mensen voor drugsbezit in de gevangenis heb moeten gooien, en dat ik dit niet deed met het gevoel dat ik als rechter de justitiële mogelijkheden goed aan het benutten was.”

De minister van Justitie zegt verder dat hij de legalisering in de staten Colorado en Washington met belangstelling volgt. Hij is “voorzichtig optimistisch” maar er echter nog niet van overtuigd dat het gehele land hun voorbeeld volgt. “Ik weet niet zeker of dit per se het geval zal zijn. Ik denk dat veel staten eerst kijken wat er in Colorado en Washington gaat gebeuren, voordat die besluiten in het merendeel van het land genomen zullen worden.”

Elke 42 seconden raak

Als minister van Justitie en voormalig rechter ziet Holder de noodzaak van decriminalisering wel in. Ongeveer de helft van alle gevangenen in de Amerikaanse gevangenissen zit daar vanwege drugs. Daarbij overstijgen de veroordelingen voor het bezit van wiet die van alle geweldmisdrijven bij elkaar opgeteld! Uit een onderzoek van de FBI bleek onlangs dat er gemiddeld elke 42 seconden een Amerikaan wordt gearresteerd voor een marihuana gerelateerd misdrijf/overtreding…

 

 

 

(advertentie)