(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Hoewel wiet inmiddels voor de helft van de Amerikaanse bevolking legaal is, wil dat niet zeggen dat de stroom smokkelwiet vanuit Mexico opgedroogd is. Integendeel, die handel draait gewoon door. Over naar de beroemde Texaanse rivier Rio Grande, waar een smokkelpoging eindigde zonder auto maar met met natte voeten voor de Mexicanen in kwestie.

Muilezels in een Ford Explorer

We geven het woord aan Deputy Chief Patrol Agent Joel Martinez die ondanks zijn Mexicaans klinkende naam werkt voor de ’tegenpartij’, ofwel de Amerikaanse grenspolitie. In Texas betekent dat vooral het in de smiezen houden van alles wat uit het zuiden komt, en dat zijn met name veel drugs met de hartelijke groeten van de Mexicaanse kartels.

The road to nowhere…

Vaak gaat de smokkel goed en horen wij daar verder niets van, soms gaat het ook faliekant mis en dan heb je al meer kans dat je het hier op CNNBS kunt lezen. Zo ook in het geval van deze Mexicaanse muilezels in hun witte Ford Explorer vorige week. Watskeburt?

Verkeerde afslag…

Agenten van het korps in Brownsville, Texas zagen tijdens hun grenspatrouille de witte truck rijden en vonden hem op een of andere manier meteen (drugs)verdacht, zo lezen wij op de website van de U.S. Customs and Border Protection. Hup, de agenten zetten de achtervolging in maar het lukte hen niet om de Ford tot stoppen te dwingen.

Opeens veranderde de chauffeur van koers en scheurde richting de Rio Grande River. Nu kan je veel zeggen over Ford en over Mexicanen, maar toch niet dat die twee samen over het water van een rivier kunnen rijden. En dus zagen Deputy Chief Patrol Agent Joel Martinez en zijn collega’s twee Mexicanen uit de auto springen toen die eenmaal pardoes IN de Rio Grande was geparkeerd. Snel gristen de muilezels nog twee pakketten mee uit de auto en verdwenen richting het thuisland.

Zelf-geknutselde veerpont

Wat de falende Mexicaanse drugstransporteurs echter achter moesten laten op Amerikaanse bodem – of liever in de modder van de Rio Grande rivierbedding – was de Ford Explorer plus inhoud. En die inhoud liegt er niet om; 665 pounds marijuana ofwel 302 kilogram wiet, verdeeld over 29 pakketten. Volgens de grenspolitie goed voor een straatwaarde van 530.000 keiharde Amerikaanse dollars ofwel 447.344 eurootjes.

De Amerikaanse agenten speurden de oevers van de Rio Grande verder af en ontdekten een nog een trailer, waaraan vaten gebonden waren zodat ie kon drijven. Men gaat ervan uit dat dit de ‘veerpont’ is geweest waarop de Ford Explorer met wiet van Mexico naar de VS werd gevaren.

Handige jongens die Mexicaanse wietsmokkelaars…

Oh ja, de grenspolitie alarmeerde ook de Mexicaanse autoriteiten en die wisten aan hun kant van de Rio Grande nog eens twee voertuigen van de smokkelbende te confisqueren. Plus die twee bundels wiet die de vluchtende smokkelaars nog hadden meegenomen toen ze uit de Ford in de rivier vluchtten…

[Voor het gemak van de lezer hadden wij die 2 pakketjes reeds opgeteld bij het totaalgewicht van de 29 pakketten]
(advertentie)