(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Sommige politieberichten roepen meer raadsels op dan dat ze die beantwoorden. Neem een 50-jarige man uit Gelderland die in Brabant op straat rondloopt met een gevulde kussensloop. Dan vraag je om politieaandacht en die kreeg de ‘slaapwandelaar’ dan ook.  Gevolg: dik anderhalve kilo wiet down the drain.

Wiet in Oss

Over naar Oss dus, de stad van de Socialistische Partij en de talloze wiettelers. Of het een met het ander van doen heeft laten we hier maar even in het midden, feit is wel dat de Brabantse stad geregeld het nieuws haalt met cannabis zaakjes.

Maar zelden zul je die zaakjes zo vreemd tegenkomen als vorige woensdagavond, rond een uurtje op kwart over negen. Bij de politie komen er meldingen binnen van geknal. Of de harde knallen door vuurwerk of door wapens worden veroorzaakt weet niemand dan nog, het is Brabant dus het kan alle kanten op en wie weet is er wel alvast iemand aan de carnaval begonnen…

‘Gevulde kussensloop’

Als de spreekwoordelijke duvel uit het doosje scheurt de politie met meerdere eenheden naar de Palmstraat in Oss, het episch centrum van de knallen. Maar nog voor ze goed en wel kunnen gaan onderzoeken of er sprake is van vuurwapengeweld, vuurwerk, carnaval of iemand die wellicht te veel chili con carne heeft gebuffeld, zien ze daar ineens iemand op straat lopen met een kussensloop!

Een ‘gevulde kussensloop’ nog wel en dan uiteraard niet met een kussen. Nee, hier stinkt iets, zoveel is de dienders wel duidelijk: aanhouden die kerel!

Creatief met de smartphone

Het blijkt een 50-jarige inwoner van Nijmegen te zijn, die kerel. En zodra die de wouten in zicht krijgt die op hem af komen tieft hij de gevulde sloop in een geparkeerde auto op de Rozenstraat. Koud kunstje voor de politieagenten van dienst om die auto te controleren en dan vooral de kussensloop.

Met resultaat, want dit is de overheidsbuit deze woensdagavond, en let vooral ook even op de creatieve bui van de fotograferende agent die ter illustratie van de omvang van de partij wiet een paar handboeien in het stilleven heeft gemikt:

Wellicht overbodig om te melden, maar de Gelderlander in Oss is behalve deze 1,5 kilo wiettopjes en een prima kussensloop ook nog zijn auto kwijtgeraakt aan de staat…

(advertenties)